Actualidad

Actualidad
 • El Servei d’Anatomia Patològica de Sant Pau amplia l’acreditació de l’ENAC per a l’estudi histopatològic de biòpsies de patologia tumoral primària d’os i parts toves
  01/08/2022

  El Servei d’Anatomia Patològica de Sant Pau amplia l’acreditació de l’ENAC per a l’estudi histopatològic de biòpsies de patologia tumoral primària d’os i parts toves

  El Servei d’Anatomia Patològica de Sant Pau ha ampliat l’acreditació de l’ENAC (Entitat Nacional d’Acreditació) per al diagnòstic de tumors d’os i parts toves. Aquesta ampliació inclou l’abast flexible d’immunohistoquímica, fet que demostra la competència tècnica del Servei per a la incorporació de nous anticossos o la realització de canvis en els ja existents adquirint la condició d’acreditat de forma automàtica.
 • Spider-Man visita els nens trasplantats a Sant Pau!
  28/07/2022

  Spider-Man visita els nens trasplantats a Sant Pau!

  El trepa-murs Spider-Man, acompanyat dels seus amics aràcnids Miles Morales i Spider Gwen, han visitat l’Hospital per repartir diverses joguines als nens amb càncer que estan ingressats a la planta del Servei de Pediatria. La iniciativa ha estat possible gràcies a la Fundació Amics Joan Petit, que ha posat en contacte la Unitat d’Hemato-Oncologia Pediàtrica de Sant Pau amb l’associació Superhéroes, Un Niño Una Sonrisa i la nova botiga The Entertainer de Santa Susanna (Barcelona). Gràcies a tots per fer-ho possible!
 • Els limfòcits T precoçment diferenciats prediuen pronòstic en pacients amb pneumònia
  28/07/2022

  Els limfòcits T precoçment diferenciats prediuen pronòstic en pacients amb pneumònia

  Investigadores de l'Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau - IIB Sant Pau i del Servei d'Immunologia i la Unitat de Geriatria del Servei de Medicina Interna del mateix hospital han identificat que l'augment dels nivells de limfòcits T CD28+ CD27+ precoçment diferenciats s'associa amb un millor pronòstic en els pacients de més de 65 anys que ingressen per una pneumònia.
 • Sant Pau i el Consorci Sanitari Integral inauguren la Unitat Geriàtrica d’Aguts (UGA) de l’Eixample Dreta
  27/07/2022

  Sant Pau i el Consorci Sanitari Integral inauguren la Unitat Geriàtrica d’Aguts (UGA) de l’Eixample Dreta

  La nova Unitat, coordinada pel Dr. Jordi Martin, de la Unitat de Geriatria de Sant Pau, i ubicada a la tercera planta de l’Hospital Dos de Maig, disposa de 29 llits d’hospitalització està gestionada conjuntament per tots dos Hospitals.
 • Diumenge Solidari pel Pacient Fràgil
  24/11/2021

  Diumenge Solidari pel Pacient Fràgil

  Les persones grans tenen més malalties cròniques, pateixen deterior cognitiu i, en algunes ocasions, dependència per fer les seves activitats diàries. Per donar resposta a aquestes vulnerabilitats, l’Hospital de Sant Pau ha posat en marxa diferents projectes d’atenció al pacient fràgil.
 • L’Hospital de Sant Pau i el Barcelona Health Hub creen un centre per accelerar la transferència tecnològica en l’àmbit de la salut
  25/07/2022

  L’Hospital de Sant Pau i el Barcelona Health Hub creen un centre per accelerar la transferència tecnològica en l’àmbit de la salut

  L’Hospital de Sant Pau i el Barcelona Health Hub han signat un conveni de col·laboració per impulsar el Centre de Validació Clínica de Solucions Digitals. L’objectiu d’aquest centre, que depèn de la Unitat de Salut Digital de Sant Pau, és ser una eina àgil i eficaç en l’avaluació de la viabilitat, la seguretat i l’efectivitat clínica de solucions digitals i nous processos assistencials. Així mateix, facilitarà l’adopció de tecnologies sanitàries innovadores plantejades per start-ups, empreses i entitats públiques del sector sanitari mitjançant l’acceleració dels seus processos de validació, i facilitarà la transferència de la tecnologia a l’entorn assistencial. A més, el Centre comptarà amb el suport de l’Institut de Recerca Sant Pau per dur a terme els assaigs clínics amb garanties de qualitat i seguretat.
 • La Dra. Corripio participa en les VII Jornades d’Unitats d’hospitalització breu en Psiquiatria
  19/07/2022

  La Dra. Corripio participa en les VII Jornades d’Unitats d’hospitalització breu en Psiquiatria

  La Dra. Iluminada Corripio, de la Unitat de Psiquiatria Clínica, del Servei de Psiquiatria de Sant Pau, va participar en les VII Jornades d’Unitats d’hospitalització breu en Psiquiatria, celebrades recentment a Madrid, amb la ponència “Hacia una medicina de precisión ¿es la DBS una opción terapèutica?”.
 • Daniel Majó guanya el Premi Infemeria a la reunió anual d’ARC
  17/07/2022

  Daniel Majó guanya el Premi Infemeria a la reunió anual d’ARC

  Daniel Majó Ramírez, infermer de l’equip de Control de Dispositius Cardíacs de Consultes Externes de l’Hospital Sant Pau ha estat guardonat amb el Premi Infermeria pel treball titulat: “Evaluación de un nuevo modelo de clasificación de alertas de monitorización remota de marcapasos” en la reunió anual de l’Asociación del Ritmo Cardíaco (ARC) de la Sociedad Española de Cardiologia (SEC) celebrada recentment a Granada.
 • La Dra. Irene Garcia Cadenas, vocal del Consell d’Administració del Banc de Sang i Teixits
  13/07/2022

  La Dra. Irene Garcia Cadenas, vocal del Consell d’Administració del Banc de Sang i Teixits

  En la sessió del Govern del 12 de juliol de 2022, la Generalitat de Catalunya ha acordat nomenar la Dra. Irene Garcia Cadenas, adjunta del Servei d’Hematologia Clínica de Sant Pau, vocal del Consell d’Administració del Banc de Sang i Teixits.
 • Raquel Pérez i Anna Solà premiades amb la beca “Planeta Verd” per la SCACB
  12/07/2022

  Raquel Pérez i Anna Solà premiades amb la beca “Planeta Verd” per la SCACB

  El projecte multicèntric “Inducción al parto por gestación cronológicamente prolongado. Estudio ACUPUNT”, de les llevadores del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de Sant Pau, Raquel Pérez Guervos i l’Anna Solà Busquets, ha estat premiat amb la Beca “Planeta Verd” al Millor Projecte de Recerca per la Societat Científica d’Acupuntura de Catalunya i Balears (SCACB), Acadèmia de Ciències Mèdiques i de Salut de Catalunya i Balears.
 • Sant Pau posa en marxa un programa pioner a Europa de microcirurgia robòtica per a limfedema
  11/07/2022

  Sant Pau posa en marxa un programa pioner a Europa de microcirurgia robòtica per a limfedema

  El Servei de Cirurgia Plàstica de l’Hospital de Sant Pau és un dels pocs al món que disposa del primer robot quirúrgic de supermicrocirurgia: només n’hi ha quatre més a Europa, a Alemanya, Itàlia, Suïssa i Finlàndia. Amb aquesta tecnologia, que aporta una precisió absoluta en les intervencions, el centre ha posat en marxa el programa de microcirurgia robòtica per limfedema, que acaba d’operar el seu primer pacient. L’objectiu de Sant Pau és fer entre 8 i 10 intervencions mensuals amb aquesta innovadora tecnologia.
 • Segon workshop del projecte europeu TIQUE PCP
  07/07/2022

  Segon workshop del projecte europeu TIQUE PCP

  Arriba el segon taller que l’Hospital de Sant Pau organitza perquè podeu conèixer una mica més el projecte TIQUE PCP i aclarir els possibles dubtes sobre la licitació de 4,4 milions d’euros. Serà el dijous 21 de juliol de les 11 a les 12 hores, està liderat des de Sant Pau, i inclourà un espai de preguntes i respostes.
 • Sant Pau realitza per primer cop l’exèresi d’una glàndula paratiroide ectòpica mitjançant cirurgia radioguiada per ROLL
  30/06/2022

  Sant Pau realitza per primer cop l’exèresi d’una glàndula paratiroide ectòpica mitjançant cirurgia radioguiada per ROLL

  La Dra. Mónica Velasco, del Servei de Medicina Nuclear; la Dra. Sheila Alonso, de Radiologia i el Dr. Iñaqui Pérez de Cirurgia General i Digestiva, han realitzat, per primera vegada a Sant Pau, l'exèresi d'una glàndula paratiroide ectòpica mitjançant cirurgia mínimament invasiva radioguiada per ROLL (Radioguided Occult Lesion Localization).
 • El Dr. Sánchez Cabús, nomenat president de la Societat Catalana de Pàncrees
  29/06/2022

  El Dr. Sánchez Cabús, nomenat president de la Societat Catalana de Pàncrees

  El Dr. Santiago Sánchez Cabús, cap de la Unitat de cirurgia hepatobiliopancreàtica, del Servei de Cirurgia General i Digestiva de l'Hospital de Sant Pau, ha estat nomenat president de la Societat Catalana de Pàncrees, càrrec que mantindrà fins a l'any 2024.
 • Sant Pau crea un algoritme que permet identificar precoçment aquells pacients que ja no requereixen respiració assistida
  29/06/2022

  Sant Pau crea un algoritme que permet identificar precoçment aquells pacients que ja no requereixen respiració assistida

  Sant Pau ha participat en un estudi per desenvolupar un algoritme que permet identificar de forma fàcil i precoç aquells pacients que poden ser extubats. D’aquesta manera, es pot reduir la durada de la ventilació mecànica i evitar possibles morbiditats i mortalitats associades. Els resultats de l’estudi: Proportional Assist Ventilation for Minimizing the Duration Of VM (PROMIZING), s’han publicat recentment a la revista científica Critical Care. Actualment no existeix cap consens en aquest sentit, tret que la millor pràctica recomanada és retirar quant abans possible la ventilació mecànica als pacients.
 • Un estudi liderat pel Centre Cochrane Iberoamericà – IIB Sant Pau, un dels més rellevants per a l’Atenció Primària
  22/06/2022

  Un estudi liderat pel Centre Cochrane Iberoamericà – IIB Sant Pau, un dels més rellevants per a l’Atenció Primària

  La revista oficial del Col·legi de Metges de Família de Canadà, “Canadian Family Physician”, ha publicat la llista dels 10 articles o guies més rellevants per a l’assistència sanitària en Atenció Primària del 2021. Un d’aquests articles és el liderat per investigadors del Centre Cochrane Iberoamericà i de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Sant Pau (IIB Sant Pau) sobre prescripció diferida d’antibiòtics en nens i publicat a la revista científica Pediatrics.
 • Abracadabra Dansa visita setmanalment els pacients pediàtrics de Sant Pau
  22/06/2022

  Abracadabra Dansa visita setmanalment els pacients pediàtrics de Sant Pau

  Cada dimarts al matí, els pacients del Servei de Pediatria esperen la visita de la Carolina Garcés, creadora d’Abracadabra Dansa Hospitalària i ballarina i docent des de fa més de 15 anys. La Carolina ofereix sessions molt personalitzades, de forma individual o en grup, que ajuden a potenciar els beneficis de la dansa en el benestar integral dels pacients que estan a planta o a l’Hospital de Dia, oferint-los una manera diferent de canalitzar i d’expressar tot allò que poden necessitar des del punt de vista físic, emocional, social i cognitiu.
 • Jorgina Serra guanya el Premi Jove Talent 2022
  22/06/2022

  Jorgina Serra guanya el Premi Jove Talent 2022

  Jorgina Serra ha estat guardonada amb el Premi Jove Talent 2022, per a la Societat Catalano-Balear d’Infermeria, en la categoria d’Atenció Hospitalària. Serra és infermera experta en Oncologia i treballa com a infermera gestora de pacients en immunologia a l’Hospital.
 • Vols conèixer millor el projecte europeu TIQUE PCP?
  21/06/2022

  Vols conèixer millor el projecte europeu TIQUE PCP?

  L’Hospital de Sant Pau organitza dos tallers perquè podeu conèixer una mica més el projecte TIQUE PCP i aclarir els possibles dubtes sobre la licitació de 4,4 milions d’euros que acaba d’obrir. El primer, serà el dijous 30 de juny de les 11 a les 12 hores, i està liderat pel nostre soci suec de la Regió Västerbotten i vol fomentar la participació d'empreses del nord d'Europa. Podeu registrar-vos aquí. El segon serà el proper 21 de juliol, liderat des de Sant Pau. TIQUE PCP està cofinançat pel programa de recerca i innovació Horitzó 2020 de la UE i vol transformar l’atenció dels pacients amb insuficiència cardíaca avançada amb solucions d’atenció integrada impulsades per la tecnologia.
 • Sant Pau destaca als premis de la Societat Catalana de Pediatria
  21/06/2022

  Sant Pau destaca als premis de la Societat Catalana de Pediatria

  El passat dia 16 de juny es va celebrar la Sessió de Cloenda i Lliurament de Premis del Curs 2021-2022 de la Societat Catalana de Pediatria, en la qual el Servei de Pediatria de Sant Pau va rebre dos guardons.