Actualidad

Actualidad
 • Reconeixement a l’excel·lència assistencial de l’equip de la Unitat Al·lèrgia de Sant Pau
  07/11/2023

  Reconeixement a l’excel·lència assistencial de l’equip de la Unitat Al·lèrgia de Sant Pau

  L’equip de la Unitat Al·lèrgia, del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de Sant Pau, ha renovat recentment l’acreditació d’excel·lència que atorga la SEAIC, pels pròxims 5 anys. En paral·lel, durant el passat Congrés Nacional d’Al·lergologia SEAIC celebrat a Santiago de Compostela, l’equip ha guanyat també una beca de la convocatòria 2022 d’ajudes per a projectes d’Investigació en al·lergologia per a l’estudi “Análisis exploratorio de biomarcadores en células epiteliales nasales de pacientes con rinitis y su relevancia como predictores evolución clínica”.
 • Setmana de la Conscienciació contra la Desnutrició - Del 6 del 10 de novembre
  06/11/2023

  Setmana de la Conscienciació contra la Desnutrició - Del 6 del 10 de novembre

  Entre el 6 i el 10 de novembre se celebra la Setmana de la Conscienciació contra la Desnutrició. Al llarg d’aquest dies, a l’Hospital hem preparat diverses activitats que tenen l’objectiu de crear consciència entre la ciutadania i els professionals de la importància d’uns hàbits alimentaris saludables i de les conseqüències que pot tenir la desnutrició en els pacients ingressats. Vine i participa a les iniciatives de Sant Pau!
 • IV Curs de Cirurgia Reconstructiva de la Cadena Ossicular i Dispositius Implantables d’Oïda Mitjana
  03/11/2023

  IV Curs de Cirurgia Reconstructiva de la Cadena Ossicular i Dispositius Implantables d’Oïda Mitjana

  Del pròxim 15 al 17 de novembre, el Servei d’Otorrinolaringologia de Sant Pau organitza la quarta edició del Curs de Cirurgia Reconstructiva de la Cadena Ossicular i Dispositius Implantables d’Oïda Mitjana a la sala d’actes de l’Hospital.
 • Sant Pau crea el Grup multidisciplinari de millora per a la prevenció de les bacterièmies associades a l’ús de catèters venosos
  03/11/2023

  Sant Pau crea el Grup multidisciplinari de millora per a la prevenció de les bacterièmies associades a l’ús de catèters venosos

  Amb la fi d’optimitzar la prevenció de les bacterièmies associades a l’ús de catèters venosos, el passat 31 d’octubre es va constituir a l’Hospital un grup multidisciplinari de millora format per 29 professionals. Aquest grup s’encarregarà de formar al personal assistencial, garantir el coneixement, l’accés i l’ús del protocol institucional de catèters, així com de recordar i vetllar pel compliment òptim de les mesures preventives durant la cura i el manteniment d’aquests dispositius.
 • 1ª Jornada d’actualització en patologia digestiva per a l’Atenció Primària
  31/10/2023

  1ª Jornada d’actualització en patologia digestiva per a l’Atenció Primària

  El pròxim 14 de novembre, la sala d'actes de l'Hospital acull la 1ª Jornada d’actualització en patologia digestiva per l’Atenció Primària de Sant Pau, unes formacions dirigides a tots els professionals d’atenció primària que estan interessats a conèixer les últimes novetats sobre patologia digestiva.
 • Dia Mundial de l’ictus
  27/10/2023

  Dia Mundial de l’ictus

  Sant Pau, com a centre de referència en l’assistència i recerca en aquest àmbit, s’adhereix al Dia Mundial de l’Ictus, una iniciativa impulsada per l’Organització Mundial de l’Ictus que enguany se celebra el 29 d’octubre i que pretén sensibilitzar la població en la prevenció i el tractament d’aquesta malaltia, primera causa de discapacitat al món.
 • El Programa d’Atenció a la Fragilitat del Servei d’Urgències de l’Hospital de Sant Pau, guardonat per la Federació Internacional d’Hospitals
  27/10/2023

  El Programa d’Atenció a la Fragilitat del Servei d’Urgències de l’Hospital de Sant Pau, guardonat per la Federació Internacional d’Hospitals

  L’Hospital ha rebut el Premi Or a l’Excel·lència en Qualitat i Seguretat del Pacient d’aquesta organització en el marc del seu 46è Congrés anual, que té lloc aquesta setmana a Lisboa. El guardó reconeix la tasca multidisciplinària del Servei d’Urgències en aquest àmbit i el treball en xarxa amb els proveïdors de l’Àrea Integral de Salut (AIS) Barcelona Dreta.
 • Curs d’Aplicacions de la Genètica en la pràctica clínica
  24/10/2023

  Curs d’Aplicacions de la Genètica en la pràctica clínica

  El pròxim divendres 10 de novembre, la sala d’actes de l’Hospital de Sant Pau acollirà el Curs d’Aplicacions de la Genètica en la pràctica clínica organitzat pel Servei de Genètica de l’Hospital.
 • Amb 3.939 persones, Sant Pau - Campus Salut Barcelona ha estat un dels deu espais més visitats durant el 48h Open House Barcelona.
  23/10/2023

  Amb 3.939 persones, Sant Pau - Campus Salut Barcelona ha estat un dels deu espais més visitats durant el 48h Open House Barcelona.

  Sant Pau – Campus Salut Barcelona ha obert per segon any consecutiu les seves portes a la ciutadania. En total, 3.939 persones han visitat els diferents espais que integren els seus cinc eixos estratègics: Assistència, Recerca, Innovació, Aprenentatge i Humanisme, al llarg del cap de setmana. De fet, s’ha situat en el rànquing dels deu espais més visitats durant el 48H Open House Barcelona d’enguany.
 • 51è Curs de Pneumologia de Sant Pau
  20/10/2023

  51è Curs de Pneumologia de Sant Pau

  Els propers 26 i 27 d’octubre, el Servei de Pneumologia de l’Hospital de Sant Pau organitza el 51è Curs de Pneumologia de Sant Pau, unes formacions que pretenen donar a conèixer les últimes novetats en el diagnòstic i tractament de pacients amb malalties respiratòries.
 • Èxit de la Jornada pel Dia Mundial del Càncer de Mama a Sant Pau
  20/10/2023

  Èxit de la Jornada pel Dia Mundial del Càncer de Mama a Sant Pau

  Al llarg del dia d’ahir, l’Hospital de Sant Pau vam impulsar, juntament amb altres entitats, diverses iniciatives per commemorar el Dia Mundial del Càncer de Mama, donar visibilitat a la malaltia i crear un espai de debat, reflexió i recolliment per a les pacients i tota la comunitat.
 • La Dra. Gómez Chiari copresidenta de la Taskforce Europera
  18/10/2023

  La Dra. Gómez Chiari copresidenta de la Taskforce Europera

  La Dra. Marta Gómez Chiari, adjunta del Servei de Diagnòstic per la Imatge de Sant Pau, experta en Neurorradiologia, imatge pediàtrica i imatge fetal, ha estat escollida copresidenta de la Taskforce Europera d’imatge fetal.
 • Dia Mundial de la Reanimacio Cardiopulmonar
  16/10/2023

  Dia Mundial de la Reanimacio Cardiopulmonar

  Avui, l’Hospital de Sant Pau s’ha adherit al Dia Mundial de la Reanimació Cardiopulmonar amb diferents tallers organitzats pel Servei d’Anestesiologia i el Servei de Pediatria.
 • Dia Mundial del Càncer de Mama – 19 d’octubre
  16/10/2023

  Dia Mundial del Càncer de Mama – 19 d’octubre

  El proper dijous 19 d’octubre és el Dia Mundial contra el Càncer de Mama, una jornada que es va establir per crear consciència sobre la malaltia, donar-li visibilitat i crear eines i recursos per a enfrontar-s’hi. A l’Hospital de Sant Pau durant el dia 19 organitzem diverses activitats per contribuir a la sensibilització i a la difusió de les afectacions i reptes que planteja aquesta malaltia.
 • Comença la immunització dels nounats contra el Virus Respiratori Sinicial (VRS), el causant del 80% de les bronquiolitis
  16/10/2023

  Comença la immunització dels nounats contra el Virus Respiratori Sinicial (VRS), el causant del 80% de les bronquiolitis

  La infecció pel Virus Respiratori Sinicial és una de les més freqüents i una de les principals causes d’hospitalització dels menors de 5 anys. Es tracta d’un virus altament contagiós que es dissemina amb les secrecions nasofaríngies de les persones infectades o mitjançant les gotes de saliva.
 • Dia Mundial del Dol perinatal – 15 d’octubre
  13/10/2023

  Dia Mundial del Dol perinatal – 15 d’octubre

  El Dol perinatal és encara un tema tabú en la nostra societat. Això fa que les dones i famílies que el viuen se sentin molt soles i sense eines per afrontar aquest difícil procés. Paral·lelament, les professionals també han expressat una manca de recursos i formació. Donar visibilitat a aquestes experiències és essencial per transmetre la importància que mereixen ja que són situacions més habituals del que pensem. Un de cada quatre embarassos acaba amb pèrdua.
 • Sant Pau – Campus Salut Barcelona participa en una nova edició del 48h Open House Barcelona
  10/10/2023

  Sant Pau – Campus Salut Barcelona participa en una nova edició del 48h Open House Barcelona

  En aquesta edició del 48h Open House Barcelona, que tindrà lloc els propers 21 i 22 d’octubre, es podran conèixer diverses àrees del Sant Pau – Campus Salut Barcelona, des de l’interior de l’Hospital assistencial fins al Recinte Modernista, passant pels altres espais que conformen el Campus de Recerca, Campus d’Innovació i Campus Humanista. Anima’t i vine a descobrir el Sant Pau – Campus Salut Barcelona.
 • ICHOM 2023 Construïm junts l'impuls del canvi
  10/10/2023

  ICHOM 2023 Construïm junts l'impuls del canvi

  L’Hospital de Sant Pau reuneix en el marc de la Conferència ICHOM 2023 un grup d’experts en Salut d’arreu del món. En aquesta trobada s’han mostrat casos reals que l’Hospital de Sant Pau està accionant, iniciatives i propostes alineades amb la definició i creació de l’atenció sanitària basada en valor.
 • Els petits de Sant Pau reben les bosses del projecte “Donant Puntades”
  10/10/2023

  Els petits de Sant Pau reben les bosses del projecte “Donant Puntades”

  Coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental, avui 10 d’octubre, s’ha fet entrega a Pediatria unes bosses per a nadons i infants ingressats que han preparat els usuaris de la Unitat de Recursos Comunitaris Dr. Pi i Molist URC dins del projecte “Donant Puntades”.
 • Reconeixement a la Unitat de Cirurgia Esofagogàstrica i Bariàtrica de Sant Pau
  10/10/2023

  Reconeixement a la Unitat de Cirurgia Esofagogàstrica i Bariàtrica de Sant Pau

  La Unitat de Cirurgia Esofagogàstrica i Bariàtrica del Servei de Cirurgia General i Digestiva de Sant Pau va rebre, el passat dia 5 d’octubre, el premi Manuel Corachan, que atornga la Societat Catalana de Cirurgia. La comunicació guardonada: “Què s’espera sobre reintervencions de hiatus esofàgic? Experiència de 50 casos?”, va ser presentada durant curs acadèmic 2022-2023.