Actualidad

Actualidad
 • Neix la nova identitat del Sant Pau – Campus Salut Barcelona: molt més que un Hospital
  06/10/2023

  Neix la nova identitat del Sant Pau – Campus Salut Barcelona: molt més que un Hospital

  Som un hospital amb 600 anys d'història a l'avantguarda, i ens hem anat transformant per adaptar-nos a tots els temps, mantenint sempre la dedicació a la salut de les persones. Ara, us presentem la nostra nova identitat que aglutina tots els eixos que ens defineixen.
 • Presentació de la novel·la “El corazón de Sant Pau”
  06/10/2023

  Presentació de la novel·la “El corazón de Sant Pau”

  El pròxim dijous 19 d’octubre, la sala d’actes de l’Hospital de Sant Pau acollirà la presentació de la novel·la “El corazón de Sant Pau” a càrrec del seu autor, el Dr. Carles Paytubí, qui a través de diferents anècdotes i curiositats farà un repàs històric de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
 • Alejandra Pérez Restrepo guanya el primer premi de la seva promoció del màster de Gestió Sanitària
  05/10/2023

  Alejandra Pérez Restrepo guanya el primer premi de la seva promoció del màster de Gestió Sanitària

  Alejandra Pérez Restrepo, supervisora de Pediatria de Sant Pau, ha estat guardonada amb el primer premi de la seva promoció del màster oficial de Gestió Sanitària de la UIC en reconeixement del seu article publicat a la revista New Medical Economics “Impacte de l’atenció domiciliària neonatal en la utilització dels recursos sanitaris i en la qualitat de vida del nounat prematur o amb baix pes per l’edat gestacional, i la seva família”.
 • Publicació assignació definitiva de places, convocatòries desembre 2022
  03/10/2023

  Publicació assignació definitiva de places, convocatòries desembre 2022

  Avui, dia 03 d’octubre, us informem de la publicació de les assignacions definitives de les places associades a les convocatòries publicades el 30 de desembre de 2022. El llistat de la publicació conté les dades anonimitzades amb la corresponent puntuació definitiva del barem per codi de DLT i per codi de la convocatòria.
 • Sant Pau celebra el Dia Mundial del Cor
  29/09/2023

  Sant Pau celebra el Dia Mundial del Cor

  Avui, 29 de setembre, Dia Mundial del Cor, Sant Pau ho celebra des de la perspectiva d’un Hospital que ha viscut el desenvolupament de la Cardiologia. Va ser el primer centre de l’Estat en fer un trasplantament de cor amb èxit, l’any 1984, i el primer que va crear un institut de recerca monogràfic centrat específicament en la investigació i tractament de les malalties cardiovasculars. Actualment, continua sent un referent avançat en investigació en Cardiologia, amb el desenvolupament constant de nous procediments terapèutics, avenços en el coneixement de la Cardiologia bàsica i en l'assistència al pacient cardiològic. És pioner amb programes enfocats en la millora de la salut cardiovascular dels nostres usuaris com el SCA (programa de prevenció i educació cardiovascular post síndrome coronària aguda) engegat enguany i que fa el seguiment d’uns 300 pacients anuals.
 • L’escriptor Daniel Vázquez Sallés, autor del llibre El príncipe y la muerte, inaugura aquest divendres el Màster en Atenció Pal·liativa Integral a Persones amb Malalties Avançades
  27/09/2023

  L’escriptor Daniel Vázquez Sallés, autor del llibre El príncipe y la muerte, inaugura aquest divendres el Màster en Atenció Pal·liativa Integral a Persones amb Malalties Avançades

  Aquest divendres 29 de setembre a les 15h, l’escriptor i periodista Daniel Vázquez Sallés, farà la conferència inaugural del Màster en Atenció Pal·liativa Integral a Persones amb Malalties Avançades a la Sala Polivalent de l’Hospital.
 • Sant Pau, membre del comitè organitzador del Congrés Europeu de Neurocirurgia
  27/09/2023

  Sant Pau, membre del comitè organitzador del Congrés Europeu de Neurocirurgia

  Aquesta setmana té lloc el congrés anual de l’Associació Europea de Societats de Neurocirurgia (EANS) al Palau de Congressos de Barcelona, amb més de 2.000 especialistes d’arreu del món. Cal destacar que, enguany, el Dr. Cristian de Quintana, coordinador del Servei de Neurocirurgia de l’Hospital de Sant Pau, és membre del comitè organitzador d’aquesta trobada
 • Sant Pau posa en marxa una nova àrea de la Unitat de Semicrítics
  21/09/2023

  Sant Pau posa en marxa una nova àrea de la Unitat de Semicrítics

  El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Manel Balcells, acompanyat d’altres membres del Departament de Salut han visitat, avui 21 de setembre, les noves instal·lacions de la mà de la direcció de l’Hospital de Sant Pau i dels responsables de Semicrítics. La nova àrea assistèncial suposa l’ampliació de 18 boxs, com a part d’un projecte major de reestructuració de l’Àrea de Crítics de l’Hospital i del bloc quirúrgic.
 • Dia Mundial de l’Alzheimer – 21 de setembre
  21/09/2023

  Dia Mundial de l’Alzheimer – 21 de setembre

  Cada any, el Dia Mundial de l’Alzheimer té com a objectiu fer divulgació i crear consciència sobre la malaltia i les conseqüències que té per als qui la pateixen i els/les seus/eves cuidadors/es. En aquesta ocasió, des de Sant Pau volem posar el focus en un col·lectiu que ho pateix de manera especial: les persones amb síndrome de Down.
 • Sant Pau, entre les 6 millors comunicacions mundials del Congrés de la Societat de Tomografia Computada
  20/09/2023

  Sant Pau, entre les 6 millors comunicacions mundials del Congrés de la Societat de Tomografia Computada

  La Unitat d’Imatge Cardíaca del Servei de Cardiologia de l’Hospital de Sant Pau ha presentat un treball al Congrés Internacional de la Society of Cardiovascular Computed Tomography (SCCT) titulat “The impact of nitroglycerine premedication on dynamic stress CT perfusion values and their correlation with cardiac MR imaging”.
 • Medicina Intensiva de Sant Pau, acreditat com a centre docent en ecografia en pacient crític
  18/09/2023

  Medicina Intensiva de Sant Pau, acreditat com a centre docent en ecografia en pacient crític

  El Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital de Sant Pau ha estat acreditat per la Societat Espanyola de Medicina Intensiva, Crítica i Unitats Coronàries (SEMICYUC) com a centre formador d’especialistes en el maneig de l’ecografia clínica en pacients crítics. Sant Pau és un dels 25 primers hospitals de l’Estat espanyol que ha aconseguit aquesta certificació.
 • Resolució modificació de les convocatòries i nou termini de presentació de renúncies (Convocatòries desembre 2022)
  15/09/2023

  Resolució modificació de les convocatòries i nou termini de presentació de renúncies (Convocatòries desembre 2022)

  Després de la publicació dels barems definitius i assignació provisional de les places, de data 24 de juliol de 2023, s’han detectat errors materials que han estat esmenats. Per aquest motiu, les Comissions Avaluadores han decidit que, en compliment dels principis de bona fe i transparència, correspon fer avui, dia 15 de setembre de 2023, la publicació, novament, dels barems definitius un cop realitzades les correccions de les puntuacions i, en conseqüència, assignacions provisionals resultants de places associades a les convocatòries publicades el 30 de desembre de 2022, que no tenen associada una prova tècnica.
 • Publicació barem definitiu i assignació provisional de places - convocatòries de desembre 2022, amb proves tècniques associades
  15/09/2023

  Publicació barem definitiu i assignació provisional de places - convocatòries de desembre 2022, amb proves tècniques associades

  Avui, dia 15 de setembre, us informem de la publicació del càlcul definitiu del barem i assignació provisional de places associades a les convocatòries publicades el 30 de desembre de 2022 que tenen associada una prova tècnica.
 • El Dr. Xavier Bonfill, nomenat membre emèrit de Cochrane
  14/09/2023

  El Dr. Xavier Bonfill, nomenat membre emèrit de Cochrane

  El Dr. Xavier Bonfill, director del Servei d’Epidemiologia Clínica de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha estat nomenat membre emèrit de la xarxa internacional Cochrane. El nomenament ha tingut lloc en el congrés anual de la institució que s’ha celebrat a Londres coincidint amb els 30 anys de la seva creació.
 • Sant Pau prepara activitats pel Dia Mundial de la Seguretat del Pacient
  14/09/2023

  Sant Pau prepara activitats pel Dia Mundial de la Seguretat del Pacient

  Amb motiu del Dia Internacional de la Seguretat del Pacient, que se celebra el pròxim 17 de setembre, la Comissió de Seguretat disposarà, el dimarts 19 de setembre, al vestíbul de l’Hospital taules informatives sobre les pràctiques segures a l’Hospital, dirigides als usuaris i als seus acompanyants.
 • Sant Pau participa en el Congrés Internacional de la Societat Europea de Respiratori (ERS)
  13/09/2023

  Sant Pau participa en el Congrés Internacional de la Societat Europea de Respiratori (ERS)

  L’Hospital de Sant Pau ha presentat fins a cinc pòsters i una comunicació oral en el Congrés Internacional de l’European Respiratory Society (ERS), celebrat a Milà entre el 9 i el 13 de setembre i que ha reunit els experts més importants del món en aquesta especialitat.
 • Dia internacional d’acció contra la migranya
  12/09/2023

  Dia internacional d’acció contra la migranya

  Avui, 12 de setembre, és el Dia internacional d’acció contra la migranya, un tipus de mal de cap que es caracteritza per episodis repetits de gran intensitat que poden impedir a la persona afectada desenvolupar les seves activitats i que solen durar hores o, fins i tot, diversos dies. És una malaltia que afecta 5 milions de persones de tot l’Estat, que és tres vegades més comuna en dones que en homes i que, generalment, s'inicia abans dels trenta anys i no més tard dels cinquanta.
 • Sant Pau s’adhereix al Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi
  08/09/2023

  Sant Pau s’adhereix al Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi

  Avui, amb motiu del Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi que se celebra el 10 de setembre, l’Hospital de Sant Pau ha participat en la campanya “Obre els ulls. Acosta’t” amb l’Associació Després del Suïcidi – Associació de Supervivents (DSAS) habilitant una taula informativa al vestíbul del centre per oferir informació sobre la prevenció del suïcidi i els senyals d’alerta que poden ajudar a detectar persones en situació de risc. Ara fa 20 anys, Sant Pau va posar en marxa del primer pla pilot de detecció i prevenció del suïcidi, que va ser pioner a Catalunya i Espanya, i l’embrió de l’actual Pla de Prevenció del Suïcidi a Catalunya.
 • Des de l’Hospital Sant Pau us desitgem una feliç Diada de Catalunya
  08/09/2023

  Des de l’Hospital Sant Pau us desitgem una feliç Diada de Catalunya

  En motiu de la Diada de Catalunya, a Sant Pau volem celebrar-la recuperant una part de la nostra història, que és també la història del nostre país i de la nostra ciutat. Recuperem el relat del nostre passat.
 • Sant Pau participa en un estudi internacional publicat a la prestigiosa revista The Lancet
  06/09/2023

  Sant Pau participa en un estudi internacional publicat a la prestigiosa revista The Lancet

  Un grup d’investigadors de diversos Serveis de l’Hospital de Sant Pau i del Grup de Recerca en Epidemiologia Clínica, Salut Pública i Atenció Primària de l’IIB Sant Pau ha publicat un estudi a la revista The Lancet que aporta resultats esperançadors sobre la colquicina com a reductor de les complicacions cardiovasculars en pacients intervinguts d’una cirurgia toràcica major. En aquest treball, titulat “Efecte de la colquicina sobre la fibril·lació auricular perioperatòria i la lesió miocàrdica posterior a cirurgia no cardíaca en pacients sotmesos a cirurgia toràcica major (COP-AF): assaig aleatoritzat internacional”, hi han participat 45 hospitals d’11 països d’arreu del món. A l’Estat espanyol hi han pres part 7 centres i 765 pacients, 275 d’ells procedents de Sant Pau, sent un dels principals centres reclutadors.