Actualidad

Actualidad
 • Curs teòric-pràctic de Base de Crani
  17/03/2019

  Curs teòric-pràctic de Base de Crani

  El Servei de Neurocirurgia de Sant Pau celebra els dies 28 i 29 de març el seu curs anual de base de crani enguany titutat “Abordatge Endoscòpic Endonasal de Base de Crani. Pla Sagital i Coronal Complet”. La part teòrica tindrà lloc al Recinte Modernista de Sant Pau, a la sala Francesc Cambó i la fase pràctica es farà al Laboratori. Adjunt trobareu el programa de la jornada.
 • Sant Pau, pioner en innovació per a nadons prematurs
  17/03/2019

  Sant Pau, pioner en innovació per a nadons prematurs

  Sílvia Vicente, infermera de la Unitat de Cures Intensives Neonatals (UCIN) de Sant Pau i membre del Grup de Recerca en Cures de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Sant Pau (IIB Sant Pau), ha ideat un dispositiu, anomenat Swaddy, que disminueix l’estrès del nadó durant el procediment del pes i contribueix al seu millor desenvolupament neurològic.
 • Dia Mundial del Delírium
  12/03/2019

  Dia Mundial del Delírium

  Sant Pau se suma a les activitats del Dia Mundial del Delírium, facilitant informació tant orientada a familiars com a professionals. El Delírium consisteix en un deteriorament ràpid de la funció cognitiva. Es caracteritza per: dificultat en la capacitat de concentració; desorientació; somnolència; agitació i ocasionalment presència d’al·lucinacions i/o ideació delirant. El Delírium acostuma a desenvolupar-se en hores o dies.
 • Medicina al teu abast: Els súper aliments i els miracles de les dietes
  12/03/2019

  Medicina al teu abast: Els súper aliments i els miracles de les dietes

  La sessió “Els súper aliments i els miracles de les dietes” està prevista pel dijous 21 de març i forma part del cicle de conferències de La Medicina al teu abast. La conferència, a càrrec de la Dra. Gemma Navarro, cap de Dietètica i Alimentació de Sant Pau, tindrà lloc a les sales polivalents de 18.30 a 20 hores. L’entrada és lliure i gratuïta.
 • Barcelona Breast Meeting 2019
  11/03/2019

  Barcelona Breast Meeting 2019

  El Servei de Cirurgia Plàstica de l’Hospital de Sant Pau - l’Hospital del Mar organitza, del 12 al 15 de març, el Barcelona Breast Meeting 2019 (BBM 2019), trobada internacional amb més de 40 experts mundials, i més de 400 especialistes, on es discutiran els nous avenços sobre cirurgia oncoplàstica, reparadora i estètica de mama.
 • Sant Pau participa a la Setmana mundial del cervell
  10/03/2019

  Sant Pau participa a la Setmana mundial del cervell

  De l’11 al 15 de març de 2019 se celebra la Setmana Mundial del Cervell. Científiques i científics, entre ells diferents professionals de Sant Pau, que investiguen sobre aspectes de la Neurobiologia es desplaçaran a centres educatius de Barcelona per fer xerrades que permetran a l'alumnat conèixer de primera mà les línies d'investigació que se segueixen per aprofundir en el coneixement del cervell i per entendre millor malalties com l’esquizofrènia, la depressió i l’Alzheimer, entre d’altres.
 • Sant Pau colidera un estudi sobre la resposta immunològica innata contra el càncer
  07/03/2019

  Sant Pau colidera un estudi sobre la resposta immunològica innata contra el càncer

  Un estudi del Servei d’Hematologia de Sant Pau juntament amb la Universidad Complutense de Madrid (UNC) desvetlla que el factor rhG-CSF potencia una resposta immunològica innata efectiva per a combatre el càncer. L’estudi "Antitumoral effect of maintained neutrophilia induced by rhG-CSF in a murine model of pancreatic" ha sortit publicat a la prestigiosa revista Scientific Reports del grup Nature.
 • Dia Mundial del Limfedema
  05/03/2019

  Dia Mundial del Limfedema

  El Servei de Medicina Física i Rehabilitació de Sant Pau col·labora amb Limfacall en l’organització de la segona Jornada commemorativa del Dia Mundial del Limfedema prevista per avui 6 març. La jornada tindrà lloc, de 16 a 20.30 hores, al Recinte Modernista de Sant Pau.
 • Dona que dona sang
  05/03/2019

  Dona que dona sang

  Des de l’Hospital de Sant Pau ens sumem a la campanya que el Banc de Sang i Teixits de Catalunya ha posat en marxa aquesta setmana amb el lema #DonaqueDonaSang coincidint amb el Dia de la Dona. Per això animem a tot el nostre personal a donar sang i a promoure la donació.
 • Sant Pau obté una beca FEHH-Fundació CRIS 2018-2019
  04/03/2019

  Sant Pau obté una beca FEHH-Fundació CRIS 2018-2019

  La Dra. Silvana Novelli Canales, adjunta al Servei d’Hematologia de l’Hospital i investigadora del Grup d’Hematologia i Trasplantament de l’Institut de Recerca, ha obtingut una de les dues beques FEHH-Fundació CRIS 2018-2019 atorgades a l’Estat a través de la Fundació Espanyola d’Hematologia i Hematoteràpia. Aquests ajuts tenen com a objectiu aconseguir que els becats obtinguin coneixements punters en les àrees hematològiques i hemoteràpiques per aplicar-los a casa nostra a la seva tornada.
 • Sant Pau participa en l’estudi genètic sobre Alzheimer publicat a <em>Nature Genetics</em>
  03/03/2019

  Sant Pau participa en l’estudi genètic sobre Alzheimer publicat a Nature Genetics

  L’IIB Sant Pau ha participat en un article publicat a la revista Nature Genetics en el que hi han contribuït 20 països. Aquest projecte sense precedents, ha analitzat més dades genètiques (94.000 individus) que cap altre estudi fet fins ara sobre la malaltia d'Alzheimer i ha permès descobrir 5 nous gens que s’associen a la malaltia.
 • La Unitat de Conductes Addictives de Sant Pau busca voluntaris, sense problemes de joc, per formar part d’una investigació
  28/02/2019

  La Unitat de Conductes Addictives de Sant Pau busca voluntaris, sense problemes de joc, per formar part d’una investigació

  El Programa d'Addiccions Comportamentals de la Unitat de Conductes Addictives de l’Hospital està realitzant un estudi per veure quin impacte té la publicitat relacionada amb els jocs d'aposta a la població (tant general com clínica). Per cobrir la mostra de població general, necessiten voluntaris sense problemes de joc, jugadors ocasionals o persones que no juguen mai, preferentment homes. Qui vulgui participar simplement ha d’omplir una sèrie de qüestionaris (que es poden enviar via mail) i fer una breu prova d’ordinador presencial a la Unitat. Els interessats poden adreçar les seves sol•licituds a la Dra. Marta Sancho, mail: MSanchoNa@santpau.cat.
 • L’IIB Sant Pau, un dels quatres centres del món que estudien el gen Syngap1 origen d'una malaltia minoritària
  27/02/2019

  L’IIB Sant Pau, un dels quatres centres del món que estudien el gen Syngap1 origen d'una malaltia minoritària

  Les malalties minoritàries son aquelles que afecten menys de 5 persones per cada 10.000 habitants i l'últim avui, 28 de febrer, se celebra el seu dia internacionalment promogut per l'Organització Europea de Malalties Minoritàries (Eurordis). El Grup de Fisiologia Molecular de la Sinapsi de l’Institut d’Investigació Biomèdica de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (IIB Sant Pau), liderat per l’investigador Àlex Bayés, és un dels quatre grups de recerca del món que estudia el gen Syngap1, origen d’una malaltia minoritària que provoca discapacitat intel·lectual i epilèpsia en tots els afectats, així com símptomes autistes i dificultats motores en més de la meitat dels casos. La investigadora Gemma Gou, del mateix grup de l’IIB Sant Pau, fa sis anys que desenvolupa la seva tesi sobre els efectes de la mutació en el gen Syngap1, responsable dels símptomes abans esmentats. S'estima que mutacions en el gen Syngap1 podrien ser la causa de fins a un 1% de tots els casos de discapacitat intel·lectual al món.
 • Actualització en Infecció Nosocomial 2019
  27/02/2019

  Actualització en Infecció Nosocomial 2019

  El proper 7 de març tindrà lloc a l’Hospital el X Curs monogràfic d’actualització en Infecció Nosocomial, organitzat per la Unitat de Malalties Infeccioses del Servei Medicina Interna. El curs començarà a les 8.15 hores a les sales polivalents. Adjunt trobareu el programa.
 • L’IIB Sant Pau lidera l’únic estudi clínic europeu sobre Parkinson amb demència
  27/02/2019

  L’IIB Sant Pau lidera l’únic estudi clínic europeu sobre Parkinson amb demència

  El Dr. Jaume Kulisevsky, director de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques Sant Pau (IIB Sant Pau) i director de la Unitat de Trastorns del Moviment del Servei de Neurologia de l’Hospital de Sant Pau, coordina l’únic estudi europeu i multicèntric sobre la malaltia del Parkinson amb demència que en aquests moments inicia la fase II.
 • L’equip de bàsquet del FC Barcelona a Sant Pau
  25/02/2019

  L’equip de bàsquet del FC Barcelona a Sant Pau

  Els jugadors de l’equip de bàsquet del FC Barcelona i directius de la Fundació Futbol Club Barcelona, van visitar ahir, 25 de febrer, els infants hospitalitzats de Pediatria i els hi van lliurar obsequis relacionats amb el Club.
 • Curs de Formació en cultiu cel·lular, teoria i tècniques
  25/02/2019

  Curs de Formació en cultiu cel·lular, teoria i tècniques

  Ja estan obertes les inscripcions per apuntar-se al curs “Formació en cultiu cel·lular” que organitza el Servei de Microbiologia de Sant Pau (36 hores lectives, teòriques i pràctiques),que tindrà lloc de l’1 a l’11 d’abril. Un aprenentatge tutelat, eminentment pràctic, per a que l’alumne adquireixi una experiència en la manipulació de cultius cel·lulars que li permeti instaurar les tècniques al seu laboratori. El curs està dirigit a tècnics de grau superior de laboratori, graduats en Ciències de la Salut o en Biociències interessats en el cultiu cel·lular. Adjunt trobareu el programa.

  Si voleu fer l'inscripció, o podeu fer clicant aquí.

 • Sant Pau i AMGEN signen dos acords de col·laboració: Savana Farma i MedPlan+
  25/02/2019

  Sant Pau i AMGEN signen dos acords de col·laboració: Savana Farma i MedPlan+

  L’Hospital signa dos acords de col·laboració amb la farmacèutica AMGEM: Savana Farma i MedPlan+. Savana Farma és una plataforma que processa llenguatge natural i dades estructurades i MedPlan+ és una eina de Salut Mòbil dirigida al seguiment de pacients amb malalties cròniques i polimedicació.
 • El Dr. Surrallés guanya l’ICREA Acadèmia 2018
  25/02/2019

  El Dr. Surrallés guanya l’ICREA Acadèmia 2018

  La candidatura del Dr. Jordi Surrallés, director del Servei de Genètica de l’Hospital i coordinador del grup de Recerca Síndromes d'Inestabilitat Genòmica i Reparació de l'ADN de l’IIB Sant Pau ha guanyat la convocatòria ICREA Acadèmia de 2018. L’ajut d’aquest premi permetrà contractar més personal i focalitzar els esforços en la investigació.
 • El Dr. Navarro participa com a docent en el Projecte internacional SWI
  24/02/2019

  El Dr. Navarro participa com a docent en el Projecte internacional SWI

  Ferran Navarro, cap clínic de Microbiologia de Sant Pau i professor associat mèdic de la UAB participa com a SWI partner instructor en un projecte participatiu internacional dirigit a la comunitat educativa per a l'exploració de la diversitat microbiana en els sòls, per tal de descobrir microorganismes productors de nous antibiòtics.