Ruta de navegación

Xerrades Alzheimer

Publicador de contenidos

Publicador de contenidos
 • Mar'2022
  17

  Dia Mundial del Son a Sant Pau

  Avui l’Hospital s’adhereix al Dia Mundial del Son, amb el lema “Son de qualitat, Ment sana, Món feliç”. I és que dormir és una necessitat biològica com menjar, beure o respirar, i tenir un son reparador és cabdal per a la nostra salut perquè si no, a la llarga, pot afectar el nostre benestar. També celebrem que la Unitat del Son de l’Hospital ha estrenat les seves noves instal·lacions definitives, a la Planta 0, Bloc A.
 • Mar'2022
  14

  Dia Mundial del Treball Social

  Avui, 15 de març, és el dia Mundial del Treball Social, una celebració a la qual donen suport àmplies associacions globals que representen 100 milions de persones. Des de l’equip de Treball Social de la Fundació de Gestió Sanitària ens hi sumem a aquesta celebració i volem compartir amb tots els companys, persones que atenem i la comunitat el dia Mundial del Treball Social amb aquest lema de Co-Construcció amb l’altre i en xarxa per no deixar ningú enrere.
 • Jun'2023
  08

  Dia mundial dels tumors cerebrals

  Sant Pau s’adhereix, avui 8 de juny, al Dia Mundial dels Tumors cerebrals. Un tumor cerebral és el creixement d’una massa de cèl·lules anormals que comença en el cervell. Pot ser tan benigne, és a dir, no cancerós, com a maligne, que contén cèl·lules canceroses de creixement molt ràpid. La detecció precoç i el tractament adequat són fonamentals en la lluita contra aquests tumors.
 • Nov'2022
  12

  Dia Mundial de la Diabetis – 14 de novembre de 2022

  El pròxim 14 de novembre, amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis, Sant Pau organitza una nova jornada informativa al vestíbul de l’Hospital amb l’objectiu de conscienciar als pacients que pateixen aquesta malaltia i a la població en general sobre la importància de mantenir uns hàbits de vida saludables, seguint així amb el lema de l’edició d’enguany: “Educar per protegir el futur”.
 • Mar'2023
  20

  La Unitat Alzheimer – Down de l’Hospital de Sant Pau i la Fundació Catalana de Síndrome de Down arriba a les 1.000 persones ateses

  L’Hospital de Sant Pau és un centre punter en l’atenció a les persones amb SD: compta amb l’única Unitat Alzheimer-Down de l’Estat espanyol, especialitzada en el diagnòstic, l’atenció i la recerca clínica i traslacional d’aquesta malaltia neurodegenerativa i que coincidint amb el seu desè aniversari ha arribat a les mil persones ateses. Amb motiu del Dia Mundial de la Síndrome de Down, una alteració genètica produïda per la presència d’una còpia addicional del cromosoma 21, els experts de Sant Pau expliquen les principals novetats i reptes de futur.
 • Mar'2023
  13

  A Sant Pau, la pacient és el centre de l’atenció integral en endometriosi

  Avui és el Dia Mundial de l’Endometriosi, una malaltia crònica que, segons l’OMS, afecta a 1 de cada 10 dones en edat fèrtil al món. D’elles, entre el 30% i el 50% són estèrils. Se’n desconeix la causa i pot tardar fins a 8 anys en diagnosticar-se perquè por ser asimptomàtica (en el 15%-30% dels casos), perquè s’ha banalitzat / normalitzat el dolor durant la regla i les relacions sexuals o perquè hi ha una gran variabilitat de símptomes que es confonen amb altres malalties. A l’Hospital de Sant Pau es fa una atenció integral i multidisciplinària de l’endometriosi, ja que impacta en molts àmbits de la vida de les pacients: psicològica, sexual, familiar, social i laboral, complementada amb projectes de recerca com TRANSFORM, traduït en un conjunt de polítiques per millorar el model d’atenció de l’endometriosi a Catalunya, amb un abordatge innovador.
 • Mar'2023
  09

  “Un 50% dels glaucomes no presenta pressió intraocular alta, però així i tot el tractament consisteix en abaixar-la”

  Aquest diumenge 12 de març se celebra el Dia Mundial del Glaucoma per augmentar el coneixement d’aquesta malaltia, que afecta el 2% de la població i que constitueix la principal causa de ceguesa al món, i conscienciar sobre la detecció precoç mitjançant controls oftalmològics periòdics que incloguin la revisió del nervi òptic. El glaucoma no té cura, però és possible alentir la seva progressió. Sant Pau s’adhereix a aquest dia com a centre pioner i especialitzat en el tractament del glaucoma mitjançant l’ús de tècniques de microcirurgia mínimament invasives de darrera generació que rebaixen la pressió intraocular.
 • May'2018
  03

  Salva vides: renta’t les mans!

  El 5 de maig és el Dia Mundial de la Higiene de Mans, impulsat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Enguany, amb l’eslògan: “Està a les teves mans prevenir la septicèmia en l’atenció sanitària”, l’OMS prioritza la millora de les pràctiques d’higiene de mans en tots els àmbits de l’atenció sanitària per prevenir les infeccions associades a l’atenció sanitària (IAAS). Sant Pau s’adhereix a la campanya i farà difusió de la necessitat de seguir una correcta higiene de mans. Aquesta campanya la portaran a terme els professionals de la Unitat de Malalties Infeccioses del Servei de Medicina Interna de l’Hospital.
 • Mar'2023
  02

  L’obesitat és una malaltia crònica, complexa i progressiva que requereix tractament de per vida

  Aquest matí al vestíbul de l’Hospital de Sant Pau hi haurà taules informatives per commemorar el Dia Mundial de l’Obesitat, que se celebra cada 4 de març i que té com a objectiu reconèixer les arrels d’aquesta malaltia, augmentar el seu coneixement, lluitar contra l’estigma de les persones que la pateixen i impulsar accions de prevenció i tractament. Segons el Dr. Antonio Pérez, director d’Unitat en el Servei d’Endocrinologia i consultor sènior de Sant Pau, “l’obesitat és una malaltia crònica, complexa, progressiva i per a tota la vida, i cal reconèixer-la com a tal. I, per tant, el tractament també ha de ser crònic i progressiu, amb un canvi d’hàbits de conducta com a element clau i amb un abordatge individualitzat per a cada persona”. Avui, entre el 30% i el 40% de les primeres visites en el Servei d’Endocrinologia de Sant Pau són per obesitat.
 • Oct'2021
  13

  14 d’octubre, Dia Mundial de la Visió

  Sant Pau s’adhereix a la celebració del Dia Mundial de la Visió que se celebra el segon dijous d’octubre des de l’any 2000. Està impulsat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i l’Organisme Internacional de la Prevenció de la Ceguera (IABP). L’objectiu és conscienciar dels diferents tipus d’afeccions visuals, de la prevenció de les mateixes i dels seus tractaments.
 • Sep'2022
  08

  Dia Mundial per a la prevenció del Suïcidi

  Sant Pau s’adhereix al dia Mundial per a la prevenció del Suïcidi. L’Hospital és centre pioner a l’Estat espanyol en la posada en marxa del Primer Pla de Prevenció del Suïcidi.
 • May'2020
  28

  Dia mundial Sense Fum, 31 de maig

  El proper diumenge 31 de maig se celebra el Dia mundial Sense Fum, enguany l’OMS centra la seva campanya en la protecció dels joves de la manipulació de la indústria i la prevenció del consum de tabac i nicotina. I fa una crida a aquest col·lectiu per a que se sumin a la lluita per convertir-se en una generació lliure de tabac.
 • May'2021
  30

  Dia Mundial sense tabac

  Sant Pau se suma a les iniciatives del 31 de maig, Dia Mundial Sense Tabac, amb el lema “Agafa ara el compromís de deixar de fumar”. L’Hospital organitzarà diverses activitats a les xarxes per tal de conscienciar sobre la importància de deixar de fumar. Aprofita el #DiaMundialSenseTabac i agafa ara el compromís de deixar de fumar! A #SantPau t’ajudem!
 • May'2023
  31

  Dia Mundial Sense Tabac

  Avui dia 31 de maig se celebra el Dia Mundial Sense Tabac. Des de Sant Pau volem aprofitar aquesta jornada per conscienciar sobre els perjudicis d’un hàbit tan nociu com el tabac, sent un dels grans problemes de salut pública que afecten a la nostra societat. Al llarg del matí d’aquesta jornada, la Comissió Hospital Sense Fum posarà taules informatives al vestíbul de Sant Quintí de l’Hospital.
 • May'2017
  29

  Dia Mundial Sense Tabac a Sant Pau

  Coincidint amb el Dia Mundial Sense Tabac el dimecres 31 de maig la Comissió Hospital Sense Fum ha organitzat tot un seguit d’activitats i accions per informar i conscienciar de la importància de deixar de fumar.
 • Mar'2023
  20

  Dia Mundial Síndrome Down

  El Dr. Juan Fortea, director de la Unitat d'Alzheimer Down ens eplica la relació Alzheimer Down.
 • May'2022
  30

  Dia Mundial sense Tabac

  Sant Pau, a través de la Comissió sense Fum de l'Hospital, se suma a les iniciatives del Dia Mundial Sense Tabac amb el lema “Desfés-te del tabac, ara és el moment!" previstes per aquest 31 de maig. L’Hospital organitza diverses taules informatives, una el mateix 31 de maig al vestíbul de Sant Quintí, i des del 25 de maig hi haurà instal·lat un punt informatiu fix al Campus Sant Pau. A més tindrem activitats de dinamització en xarxes per tal de conscienciar sobre la importància de deixar de fumar i l'afectació del tabac en el medi ambient.
 • Mar'2023
  23

  La pandèmia per COVID-19 encara té un impacte perjudicial en l’accés al diagnòstic i tractament de la tuberculosi

  Els experts de l’Hospital de Sant Pau destaquen que la pandèmia per la COVID-19 va tenir i encara té un impacte perjudicial en l’accés al diagnòstic i tractament de la tuberculosi. “Tot el progrés assolit fins a l’any 2019 s’ha alentit, estancat o revertit”, comenta la Dra. Virginia Pomar, coordinadora d’Infeccions Nosocomials de la Unitat de Malalties Infeccioses de Sant Pau. “L’impacte més obvi i immediat ha estat una davallada global en el nombre de declaracions, passant dels 7 milions del 2019 als 5,8 milions del 2020, que es tradueix en una reducció del 18%, dades que no s’havien registrat des de l’any 2012”.
 • Oct'2021
  13

  14 d’octubre, Dia Mundial de la Visió

  Sant Pau s’adhereix a la celebració del Dia Mundial de la Visió que se celebra el segon dijous d’octubre des de l’any 2000. Està impulsat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i l’Organisme Internacional de la Prevenció de la Ceguera (IABP). L’objectiu és conscienciar dels diferents tipus d’afeccions visuals, de la prevenció de les mateixes i dels seus tractaments.
 • Sep'2021
  19

  Dia Nacional del Sarcoma

  Sant Pau se suma a les activitats del Dia Nacional del Sarcoma, una varietat poc comú de càncer que apareix als ossos o teixits com els músculs i els nervis. L’Hospital compta amb una Unitat Funcional per a l’atenció dels tumors mesenquimals malignes ossis i de parts toves, coordinada pel Dr. Isidre Gràcia, cap de la Unitat de Sarcomes del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia. Aquesta Unitat integra a tots els especialistes que participen en el procés diagnòstic i terapèutic d’aquests tipus de tumor, amb l’objectiu de crear un flux assistencial àgil, ràpid i de qualitat per arribar al diagnòstic i decidir la millor estratègia terapèutica i assistencial per cada pacient.

HOSSPAU Menu

Educación para la salud

Banner programa xerrades alzheimer

Programa Alzheimer xerrades
+
Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer

Programa del cicle