Actualidad

Actualidad
 • Ginecologia i Obstetrícia de Sant Pau torna a l’edifici de l’Hospital
  19/05/2020

  Ginecologia i Obstetrícia de Sant Pau torna a l’edifici de l’Hospital

  A partir de demà, 21 de maig, el Servei de Ginecologia i Obstetrícia i la Unitat de Neonatologia, del Servei de Pediatria, de Sant Pau tornen a les seves dependències habituals a l’edifici de l’Hospital després d’haver estat ubicats a la Fundació Puigvert durant la fase aguda de la pandèmia de la Covid-19.
 • Sant Pau publica a l’American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine la seva experiència fent broncoscòpies en pacients greus amb COVID-19
  19/05/2020

  Sant Pau publica a l’American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine la seva experiència fent broncoscòpies en pacients greus amb COVID-19

  Els Serveis de Pneumologia i de Medicina Intensiva de Sant Pau han col·laborat en la redacció d’un article científic, que ha estat publicat recentment a la prestigiosa revista American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine.
 • Sant Pau té cura dels petits més vulnerables a casa seva
  19/05/2020

  Sant Pau té cura dels petits més vulnerables a casa seva

  L’Equip de Pediatria de Sant Pau ha posat al servei dels seus pacients pediàtrics més vulnerables i de les seves famílies un equip d’atenció domiciliària. Aquest equip ha fet, durant les últimes 8 setmanes, més de 100 consultes domiciliàries. Aquesta iniciativa compta amb el suport de la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia: www.fevillavecchia.es/ca
 • Comiat dels residents 2020
  13/05/2020

  Comiat dels residents 2020

  Avui, 14 de maig, de 10 a 12 hores, ha tingut lloc, a la sala d’actes de l’Hospital, el comiat de la promoció de residents que finalitzen la seva formació a Sant Pau amb mesures especials degut a la COVID-19. Al cloure l’acte s’han fet dos minuts de silenci en record dels companys i companyes que han mort fent front a l’epidèmia.
 • Sant Pau publica al Clinical Science
  13/05/2020

  Sant Pau publica al Clinical Science

  Investigadors de Sant Pau han participat en un treball de recerca del CIBER de Malalties Cardiovasculars (CIBERCV) en el que s'analitza la contribució d'una proteïna (el receptor nuclear NOR-1) en l'avanç de la hipertròfia cardíaca hipertensiva, gràcies a la creació d'un model de ratolí transgènic. D'aquesta manera, obren una nova via per descobrir noves teràpies per fer-li front a aquesta malaltia, que és la principal causa de la insuficiència cardíaca, un dels problemes de salut més importants de la nostra societat.
 • Dia Internacional de la Infermera a l’Hospital de Sant Pau
  11/05/2020

  Dia Internacional de la Infermera a l’Hospital de Sant Pau

  El 12 de maig se celebra el Dia Internacional de la Infermera en tot el món. Enguany, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha escollit 2020 per retre homenatge a aquests professionals sanitaris i, per primer cop en la història, les nacions del món s’uniran per destacar la important aportació a la salut de les persones que realitzen diàriament infermeres i llevadores a través del seu treball en l’àmbit assistencial, en la recerca, l’educació per la salut, la docència i la salut de les persones en general. S’assoleix així un dels objectius estratègics d’Internacional Council of Nurses, que agrupa 130 països i del moviment Nursing Now.
 • Sant Pau aporta coneixement al Research Symposium on Coronavirus
  05/05/2020

  Sant Pau aporta coneixement al Research Symposium on Coronavirus

  El Dr. Israel Fernández Cadenas, del Grup de Recerca en Farmacogenòmica i Genètica Neurovascular de l’Institut de Recerca de Sant Pau, és un dels 25 speakers que avui han presentat els seus treballs en el Research Symposium on Coronavirus organitzat per la Societat Catalana de Biologia.
 • Enguany, més que mai, les nostres mans salven vides
  04/05/2020

  Enguany, més que mai, les nostres mans salven vides

  Avui, 5 de maig, Sant Pau se suma, com sempre, a les activitats del Dia Mundial de la Higiene de Mans i vol conscienciar de com un bon rentat de mans ens protegeix i protegeix als altres, en uns moments en que la realitat ha fet palesa, més que mai, la importància d’aquest gest.
 • Sant Pau publica en el Journal of Clinical Medicine
  03/05/2020

  Sant Pau publica en el Journal of Clinical Medicine

  Un estudi de Sant Pau sobre els factors que determinen el diàmetre de l'aorta en les famílies amb alt risc d'Aneurisma Aòrtic Abdominal (AAA) revela dos nous gens candidats.
 • Eduard Gallardo, nou cap de grup CIBERER de Sant Pau
  23/04/2020

  Eduard Gallardo, nou cap de grup CIBERER de Sant Pau

  El Dr. Eduard Gallardo ha estat nomenat cap de grup de la U762 CIBERER (Centro de Investigaciones en Red de Enfermedades Raras) a Sant Pau en substitució de la Dra. Isabel Illa. Aquest grup de recerca està especialitzat en malalties neuromusculars.
 • Primer trasplantament de cor a Sant Pau durant la Pandèmia
  29/04/2020

  Primer trasplantament de cor a Sant Pau durant la Pandèmia

  La difícil situació provocada pel nou coronavirus amb la conseqüent reorganització dels serveis hospitalaris i la seva focalització en la lluita contra la pandèmia, no han estat impediment per tal que l'Hospital de Sant Pau, hagi pogut seguir garantint els trasplantaments en els casos de necessitat vital.
 • Sant Pau identifica elements reguladors dels gens que provoquen la trombosi
  28/04/2020

  Sant Pau identifica elements reguladors dels gens que provoquen la trombosi

  El Grup de Genòmica de Malalties Complexes de l’Institut de Recerca de l’Hospital de Sant Pau – IIB Sant Pau, liderat pel Dr. José Manuel Soria, demostra, per primera vegada, quins mecanismes epigenètics, estan implicats en el risc de patir un quadre trombòtic. Aquest treball, que es publicarà en el número del mes de maig de la prestigiosa revista científica ATVB (Arteriosclerosi, Trombosi i Biologia Vascular), reconeix al grup de científics de Sant Pau com a pioners mundials en establir un perfil epigenètic a la trombosi.
 • Sant Pau col·labora amb l’AIS channel
  26/04/2020

  Sant Pau col·labora amb l’AIS channel

  El Servei de Cirurgia Toràcica de Sant Pau és el primer d’arreu del món que col·labora amb l’AIS channel (Advances in Surgery Channel), canal de comunicació que es va crear per compartir les ultimes novetats de la cirurgia mínimament invasiva en totes les disciplines quirúrgiques, posar en contacte a especialistes en aquest camp d’arreu del mon i ajudar a la formació de nous residents.
 • Sant Pau i Puigvert realitzen la primera intervenció neonatal conjunta amb un nadó amb gastròsquisi durant la pandèmia
  23/04/2020

  Sant Pau i Puigvert realitzen la primera intervenció neonatal conjunta amb un nadó amb gastròsquisi durant la pandèmia

  El diagnòstic de gastròsquisi del nadó, una malformació on les nanses intestinals creixen fora de la cavitat abdominal, es va realitzar a les 20 setmanes de gestació a través d’una de les ecografies de control. Des de llavors, es va fer un seguiment exhaustiu de l’evolució de l’embaràs a la Unitat de Medicina Fetal.
 • Alting col·labora amb Sant Pau en la creació d'un biobanc per a la investigació del COVID-19
  15/04/2020

  Alting col·labora amb Sant Pau en la creació d'un biobanc per a la investigació del COVID-19

  El Grup Immobiliari Alting ha realitzat una donació a l'Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau - IIB Sant Pau per a la creació d'un Biobanc de mostres de COVID-19 que contribueixi a la seva investigació present i futura. L'objectiu d'aquest projecte és la recollida, processament i emmagatzematge de mostres de pacients seropositius per SARS-CoV2 en condicions que garanteixin la qualitat a llarg termini, per tal de facilitar la recerca en COVID-19 a aquells investigadors que ho sol·licitin, per a la recerca d'un fàrmac, una vacuna i / o els efectes d'aquesta malaltia sobre determinats tipus de pacients.
 • L’Institut de Recerca de Sant Pau s’incorpora al Portal de la Recerca de Catalunya
  15/04/2020

  L’Institut de Recerca de Sant Pau s’incorpora al Portal de la Recerca de Catalunya

  El Portal de la Recerca de Catalunya (PRC) ja conté les dades de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, com a centre de la Institució CERCA (Centres de Recerca de Catalunya). El PRC posa en valor la recerca que es fa a Catalunya. Incrementa l’accés i visibilitat del treball dels investigadors, millora els processos de gestió́ unificada de les dades de la recerca per a les universitats i centres participants, i facilita la projecció́ de la potencialitat del conjunt del sistema català̀ de recerca.
 • L'Hospital de Sant Pau, QEV Technologies, Nissan i Eurecat desenvolupen un respirador per ajudar a l'abastament dels països emergents
  14/04/2020

  L'Hospital de Sant Pau, QEV Technologies, Nissan i Eurecat desenvolupen un respirador per ajudar a l'abastament dels països emergents

  L'Hospital de Sant Pau, l'enginyeria QEV Technologies, la companyia automobilística Nissan i el centre tecnològic Eurecat han desenvolupat el respirador Q-Vent per a la seva utilització a les UCIs hospitalàries per tal de pal•liar la manca d'equips generada pel Covid-19 a tot el món, el disseny del qual està pensat per contribuir a l'abastament dels països emergents, donades les seves prestacions a nivell d'accessibilitat, flexibilitat i fiabilitat.
 • Sant Pau deriva pacients a l'Hotel Ilunion Barcelona per a fer aïllament
  10/04/2020

  Sant Pau deriva pacients a l'Hotel Ilunion Barcelona per a fer aïllament

  L’Hospital de Sant Pau ha traslladat a l'Hotel Ilunion Barcelona els primers 21 pacients que han rebut l’alta hospitalària, però que han de fer 14 dies d'aïllament. El CAP Vila Olímpica coordina l'atenció in situ dels pacients allotjats en aquest centre hoteler.
 • Cochrane crea un registre global d’estudis en humans sobre COVID-19 per facilitar la investigació
  07/04/2020

  Cochrane crea un registre global d’estudis en humans sobre COVID-19 per facilitar la investigació

  Cochrane ha creat un nou registre universal d'estudis en humans sobre COVID-19 com a resposta al desafiament global que planteja l'actual pandèmia. Aquest Registre d'estudis COVID-19, que ja conté més de 1.200 estudis, s’actualitza constantment amb els nous treballs publicats o en marxa, amb l’objectiu de facilitar la investigació i la presa de decisions de salut basada en l’evidència. Aviat oferirà també la possibilitat de cercar per metadades rellevants i crear alertes sobre els nous estudis disponibles.
 • Sant Pau i HP creen una mascareta de protecció facial impresa en 3D
  07/04/2020

  Sant Pau i HP creen una mascareta de protecció facial impresa en 3D

  Professionals assistencials de l’Hospital de Sant Pau i enginyers de l’empresa tecnològica HP, els quals col•laboren habitualment en diferents projectes, han creat una mascareta que s’imprimeix en 3D a qualsevol lloc del món a través de l’enllaç: https://enable.hp.com/us-en-3dprint-COVID-19-containment-applications?linkId=100000011635372