Actualidad

Actualidad
 • Cicle de Seminaris IIB Sant Pau - TARDOR 2019
  01/08/2019

  Cicle de Seminaris IIB Sant Pau - TARDOR 2019

  Dins del cicle de seminaris de l'IIb Sant Pau, aquesta tardor les conferències seran a càrrec de la Prof. Charlotte Cordonnier, el Dr. Javier Bermejo, la Dra. Analia Bortolozzi, i el Prof. Laurent Duca.
 • XIV edició de Ventibarna
  23/07/2019

  XIV edició de Ventibarna

  Del 9 al 11 d’octubre tindrà lloc la XIV edición del curs nacional “Ventilación Mecánica Ventibarna”, que se celebrarà a l’Hospital Universitario Puerta de Hierro de Majadahonda, Madrid. Adjunt trobareu el programa del curs.
 • Gemma Craywinckel, Directora Gerente de Sant Pau
  22/07/2019

  Gemma Craywinckel, Directora Gerente de Sant Pau

  En la reunión del Patronato de la Fundación de Gestión Sanitaria del Hospital de la Santa Creu i Sant Pau celebrada el 23 de julio, se ha acordado, por unanimidad, nombrar a la Dra. Gemma Craywinckel y Martí, Directora Gerente de la FGS.
 • Curs teòric-pràctic de formació en cultiu cel·lular
  18/07/2019

  Curs teòric-pràctic de formació en cultiu cel·lular

  Del 30 de setembre al 10 d’octubre tindrà lloc la segona edició del “Curs teòric-pràctic de Formació en cultiu cel·lular. Teoria i tècniques”, que organitza el Servei de Microbiologia de Sant Pau. Un aprenentatge tutelat, eminentment pràctic, per a que l’alumne adquireixi una experiència en la manipulació de cultius cel·lulars que li permeti instaurar les tècniques al seu laboratori. Un curs adreçat a tècnics de grau superior de laboratori, graduats en Ciències de la Salut o en Biociències. Adjunt trobareu la informació d’aquesta segona edició.
 • Donació de l’Associació d’afectats per CADASIL a l’Institut de Recerca de Sant Pau- IIB Sant Pau
  18/07/2019

  Donació de l’Associació d’afectats per CADASIL a l’Institut de Recerca de Sant Pau- IIB Sant Pau

  L’Associació CADASIL España va realitzar recentment, una donació de 5.500 euros, al Grup de recerca de farmacogenòmica i genètica neurovascular de l’IIB Sant Pau, liderat pel Dr. Israel Fernández Cadenas.
 • Nadia Collette participa a la International Art Therapy Practice and Research
  17/07/2019

  Nadia Collette participa a la International Art Therapy Practice and Research

  Nadia Collette, arterapeuta de la Unitat de Cures Pal·liatives de l’Hospital i de l’Institut de Recerca de Sant Pau, va participar en la conferència inaugural de la International Art Therapy Practice and Research, celebrada recentment a Londres, amb la ponència titulada “Art therapy research in a hospital Palliative Care Unit setting, presentant els beneficis de la intervenció d’aquesta disciplina per els pacients i familiars atesos en la Unitat de Cures Pal·liatives.
 • Els nivells alts d'un subproducte del colesterol augmenten el risc de desenvolupar càncer de tiroide
  16/07/2019

  Els nivells alts d'un subproducte del colesterol augmenten el risc de desenvolupar càncer de tiroide

  Investigadors de l'Institut de Recerca de Sant Pau (IIB Sant Pau) i del CIBER, liderats per Eugenia Mato del Grup de recerca d'Endocrinologia, Diabetis i Nutrició i Joan Carles Escolà-Gil del Grup d'investigació de Bases Metabòliques del Risc Cardiovascular, han demostrat el paper que té el colesterol i un dels seus principals metabòlits, el 27-hidroxicolesterol (27HC) en el creixement del tumor de tiroide, així com en la seva agressivitat. El treball s’ha publicat a Scientific Report.
 • Destapa’t per la psoriasis
  15/07/2019

  Destapa’t per la psoriasis

  Acción Psoriasis llança la campanya estiuenca # Destápate19 amb l'objectiu de lluitar contra l'estigma de la malaltia i animar els pacients a visibilitzar la seva pell sense complexos.
 • Primer Congrés nacional per a infermeres a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
  14/07/2019

  Primer Congrés nacional per a infermeres a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

  La Direcció Infermera de Sant Pau organitza els dies 6,7 i 8 de novembre, per primer cop a l’Hospital, el Congrés nacional “Los Nuevos retos de las enfermeras en el s.XXI”. Unes jornades enfocades a projectar una mirada als nous reptes que les infermeres afronten aquest segle. Aquesta trobada serà un espai de reflexió, que permetrà compartir experiències i coneixement, una oportunitat per trencar esquemes i no ser un congrés convencional, amb l’objectiu de donar a conèixer el col·lectiu d’infermeria de Sant Pau a nivell nacional.
 • 1st International Course on Management of CART Complications
  11/07/2019

  1st International Course on Management of CART Complications

  El Servei d’Hematologia i el Servei de Medicina Intensiva de Sant Pau organitzen el 1st International Course on Management of CART Complications . La jornada se celebra avui a partir de les 9.00 a la Sala Francesc Cambó, del Recinte Modernista de Sant Pau. Adjunt trobareu el programa.
 • Inici de la campanya #12mesos12infermeres de #SantPauNursingNow
  08/07/2019

  Inici de la campanya #12mesos12infermeres de #SantPauNursingNow

  Aquest mes de juliol comença la campanya #12mesos12infermeres per donar visibilitat a la professió d’Infermeria, emmarcada dins de les activitats previstes del Sant Pau Nursing Now. Aquesta campanya està liderada en el nostre Hospital per la Direcció Infermera i amb el suport de tota la Direcció.
 • Sant Pau publica a Circulation Research
  02/07/2019

  Sant Pau publica a Circulation Research

  La Dra. Gemma Arderiu, del Grup de Patologia molecular i terapèutica de les malalties aterotrombòtiques i isquèmiques de l’Institut de Recerca de Sant Pau, es la primera signant de l’article: MicroRNA-145 Regulates the Differentiation of Adipose Stem Cells Toward Microvascular Endothelial Cells and Promotes Angiogenesis.
 • Scott Sodeling impartirà el nou seminari de l’IIB Sant Pau
  30/06/2019

  Scott Sodeling impartirà el nou seminari de l’IIB Sant Pau

  L’Institut d’Investigació Biomèdica Sant Pau (IIB Sant Pau) en col·laboració amb el Grup de Recerca de Fisiologia Molecular de la Sinapsi, liderat pel Dr. Àlex Bayés, organitza el seminari “Charting the Molecular Landscape of Diverse Synapses In Vivo” a càrrec del Prof. Scott Soderling, professor i catedràtic de Biologia Cel·lular i director científic de Transgenic Shared Resource - Duke University. La cita és el proper dilluns 8 de juliol a les 15 hores a les sales polivalents. Recordeu també que la sessió del 3 de juliol, de la Dra. Analia Bortolozzi ha estat posposada al mes d’octubre.
 • Comiat del director gerent de l'Hospital de Sant Pau
  27/06/2019

  Comiat del director gerent de l'Hospital de Sant Pau

  Avui el Dr. Albert Salazar, director gerent de l'Hospital de Sant Pau, s’ha acomiadat de tots els professionals de l’Hospital. Bona sort en el nou projecte i moltes gràcies per la feina feta.
 • 19 sessions de ioga per a tots els nivells davant del mar al Yoga Day by DiR amb l’Hotel W Barcelona
  27/06/2019

  19 sessions de ioga per a tots els nivells davant del mar al Yoga Day by DiR amb l’Hotel W Barcelona

  Aquest dissabte 29 de juny, Clubs DiR organitza la cinquena edició de l’esdeveniment Yoga Day by DiR, una jornada amb 19 sessions de ioga de tots els estils i accessible per a tots els nivells. Com cada any, té una part solidària gràcies a la vinculació de la Fundació DiR amb l’esdeveniment. En aquesta edició, l’esdeveniment fa costat a la Unitat de Memòria de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
 • Els diferents perfils clínics de la malaltia d’Huntington s’associen a dues signatures neurals específiques
  24/06/2019

  Els diferents perfils clínics de la malaltia d’Huntington s’associen a dues signatures neurals específiques

  Investigadores del grup Cognició i Plasticitat Cerebral de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i de l’Institut de Neurociències de la Universitat de Barcelona (UB), amb la col·laboració de la Universitat de Radboud, als Països Baixos, han identificat dos patrons específics d'alteracions cerebrals subjacents a dos perfils clínics de la malaltia d’Huntington. L'estudi, publicat a Neuroimage: Clinical, pot ajudar a desenvolupar biomarcadors específics i tractaments personalitzats per a cada perfil d'aquesta malaltia minoritària. En l'estudi han participat també diferents hospitals de Barcelona, com Sant Pau, Bellvitge, Clínic i Mare de Déu de la Mercè, el que ha permès investigar amb una mostra de pacients gran, fet d’especial importància en una malaltia minoritària com és la malaltia d’Huntington.
 • El Servei de Cirurgia General i Digestiva de Sant Pau rep el premi a la millor comunicació oral al Congrés de l’EAES
  25/06/2019

  El Servei de Cirurgia General i Digestiva de Sant Pau rep el premi a la millor comunicació oral al Congrés de l’EAES

  El Servei de Cirurgia General i Digestiva de Sant Pau ha estat guardonat en el 27è Congrés Internacional de l'EAES (European Association for Endoscopic Surgery and other Interventional Techniques). La comunicació titulada “Intracorporeal versus extracorporeal anastosmosis during laparoscopic right colectomy. Results of a prospective randomiced trial” signada pels doctors Rabal, Bollo, Martínez, Solans, de la Fuente, Sacoto i Targarona, i presentada pel Dr. Jesús Bollo va guanyar el premi a la millor comunicació oral.
 • Un grup de ciutadans visiten el projecte de La Marató a l’Institut de Recerca de Sant Pau
  19/06/2019

  Un grup de ciutadans visiten el projecte de La Marató a l’Institut de Recerca de Sant Pau

  El Dr. Josep Julve, del grup de recerca Bases metabòliques del risc Cardiovascular, del l’Institut de Recerca de Sant Pau, ha explicat el projecte finançat per La Marató de TV3 en el que està treballant a un grup de ciutadans interessats.
 • Sant Pau guanya el premi +FUTUR 2019
  20/06/2019

  Sant Pau guanya el premi +FUTUR 2019

  Sant Pau ha rebut el guardó + FUTUR 2019 com el projecte més destacat en l’àmbit de la transformació de les organitzacions en el sector salut i social per anticipar-se als canvis de futur. La Unió ha premiat el "Model d'atenció col·laboratiu en Xarxa, nou paradigma en l'atenció urgent adaptada a pacients amb altes necessitats", presentat pel Servei d'Urgències en col·laboració amb el Servei de Farmàcia i Treball Social. El guardó es va entregar en un acte celebrat ahir, 20 de juny, a la II Jornada + FUTUR de La Unió.
 • Sant Pau i la Fundació Puigvert membres d’EUROGEN
  19/06/2019

  Sant Pau i la Fundació Puigvert membres d’EUROGEN

  Sant Pau i la Fundació Puigvert ha estat designats com a membres afiliats de la xarxa EUROGEN de la Comissió Europea. EUROGEN és una de les 24 xarxes de referència per a malalties urogenitals rares (malalties anorectals i urogenitals rares (WS1), i disfuncions miccionals rares (WS2). 

  Sobre EUROGEN