Ruta de navegación

Xerrades Alzheimer

Publicador de contenidos

Publicador de contenidos
 • Mar'2017
  08

  Dos metges de Sant Pau escollits per a formar part de la Junta del Grupo Geis

  El Dr. Isidre Gracia, cap de la Unitat Funcional de Sarcomes, del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia i el Dr. Vicenç Artigas, cap de la Unitat de Cirugia HBP-Oncològica, del Servei de Cirurgia General i Digestiva, ambdós membres del Comitè de Sarcomes del nostre Hospital, han estat nomenats per a entrar a formar part de la Junta del Grupo GEIS (grup espanyol d’investigació en sarcomes).
 • Jan'2024
  26

  Dos professionals de la Unitat del Dolor de Sant Pau acreditats pel WIP

  La Dra. Miren Revuelta Rizo i el Dr. Rubén Díaz Jover, membres de la Unitat del Dolor de l’Hospital, han estat acreditats el 2023 pel World Institut of Pain (WIP). Dues titulacions que els permetran portar a terme intervencionisme complex a una Unitat de Nivell III+ com la de Sant Pau.
 • Nov'2016
  01

  Dos projectes de l’Institut de Recerca premiats amb les beques de La Marató 2015

  La Fundació La Marató de TV3 ha donat a conèixer els projectes de recerca sobre diabetis i obesitat que es finançaran amb fons de La Marató 2015. Entre els premiats es troba el treball de recerca coordinat entre el Dr. Josep Julve Gil, investigador de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau del Grup de Bases Metabòliques del Risc Cardiovascular i la Dra. Núria Alonso-Pedrol, de l’Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol sobre la “Lipotoxicitat i malaltia microvascular: contribució al dany miocàrdic en models clínics i animals de diabetis”. Un treball que rebrà una beca de 269.902,50 €. D’altra banda, el projecte de recerca coordinat entre la Unitat de Memòria del Servei de Neurologia de l’Hospital de Sant Pau, amb el Dr. Rafael Blesa al capdavant i la Dra. Amanda Jiménez del Servei d’Endocrinologia de l’Hospital Clínic que rebrà un finançament de 299.937,50 € per al projecte “Malaltia d'Alzheimer preclínica, diabetis mellitus tipus 2 i obesitat. Efectes de la cirurgia bariàtrica: un estudi multimodal”.
 • Jun'2016
  05

  Dr. Xavier Viñolas, president electe de la Societat Catalana de Cardiologia

  El Dr. Xavier Viñolas, del Servei de Cardiologia de Sant Pau, ha estat escollit president electe de la Societat Catalana de Cardiologia (SCC) durant l’últim congrés d’aquesta societat. És la segona vegada en la història de la SCC en que hi ha hagut dos candidats a les eleccions a la presidència. En aquesta ocasió han estat el Dr. Galve, de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, i el Dr. Xavier Viñolas, de Sant Pau.
 • Mar'2022
  23

  Dr. Albert Flotats, adjunt a la Direcció Mèdica per a la Recerca

  El Dr. Albert Flotats, director del Servei de Medicina Nuclear, ha estat nomenat recentment adjunt a la Direcció Mèdica per a la Recerca. Compaginarà la seva tasca al capdavant del Servei que dirigeix amb l’impuls dels diferents projectes de Recerca a l’Hospital i donarà suport a la relació entre l’Hospital i l’Institut de Recerca.
 • Sep'2017
  18
 • Jun'2019
  13

  El Dr. Isern reelegit coordinador del Grup Nacional de Sarcomes i Tumors de parts toves de la SEOR

  El Dr. Josep Isern metge adjunt del Servei d’Oncologia Radioteràpica i coordinador del Comitè de tumors mesenquimals de Sant Pau, ha estat reelegit coordinador del Grup Nacional de Sarcomes i Tumors de parts toves de la SEOR (Societat Espanyola d’Oncologia Radioteràpica). Efectuarà tasques de coordinació científiques i serà el representant a nivell nacional de la societat en les funcions legislatives. El nomenament s’ha realitzat dins del darrer congrés de la SEOR que ha tingut lloc recentment a Santiago de Compostela. El congrés ha comptat amb una nombrosa representació del Servei dins de les seves activitats.
 • May'2020
  04
 • Oct'2022
  09
 • Jul'2018
  02

  El projecte coordinat pel Dr. Alex Bayés destacat a la Newsletter d’ERA-NET Neuron

  Ja ha sortit la Newsletter d’ERA-NET Neuron corresponent al mes de juny on apareixen els grups als quals se’ls hi va condir les beques. Entre ells, el treball coordinat pel Dr. Àlex Bayés de l’IIB Sant Pau, que va rebre la beca ERA-NET NEURON pel seu projecte: “Synaptic Dysfunction in Intellectual Disability Caused by SYNGAP1. Translational Research to Develop Human Models and Advance Pharmacological Treatments”. Una beca que permetrà un important avenç en la recerca sobre la disfunció de les sinapsis neuronals, en la Discapacitat Intel·lectual causada per SYNGAP1.
 • Apr'2024
  18

  El Dr. Francisco Blanco, Catedràtic de Bioquímica i Biologia de la UAB

  El Director del Servei de Bioquímica de l’Hospital de Sant Pau, Dr. Francisco Blanco Vaca, ha estat nomenant recentment Catedràtic del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Fins al moment, el Dr. Blanco ha estat professor titular d’aquest Departament.
 • Aug'2022
  11

  El Dr. Juan Fortea, escollit coordinador del Grup d’Estudi de la Síndrome de Down i Alzheimer de la ISTAART

  El Dr. Juan Fortea, investigador de l’Institut d’Investigació de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau i cap de la Unitat de Memòria del Servei de Neurologia del mateix centre ha estat nomenat coordinador del Grup d’Estudi de la Síndrome de Down i Alzheimer de la Societat Internacional per a l’Avenç de la Investigació i el Tractament de l’Alzheimer (ISTAART).
 • Mar'2023
  02

  El Dr. Luis Antonio Querol, membre de la Junta Directiva de la Peripheral Nerve Society i Chair de l’Inflammatory Neuropathy Consortium

  El Dr. Luis Antonio Querol, de la Unitat de Malalties Neuromusculars del Servei de Neurologia de Sant Pau i investigador del grup en Malalties Neuromusculars de l’Institut de Recerca de l’Hospital de Sant Pau – IIB Sant Pau i del CIBERER, ha estat recentment escollit membre de la Junta Directiva de la Peripheral Nerve Society (PNS) i Chair del Inflammatory Neuropathy Consortium durant els pròxims quatre anys pels integrants d’aquesta societat científica. L’entitat està integrada per científics, metges i altres professionals del món de la sanitat que treballen plegats per investigar i tractar malalties del sistema nerviós perifèric i millorar la qualitat de vida d’aquests pacients.
 • Nov'2019
  06

  Dra. Carrasco presenta un vídeo que ens apropa a l’hemofília

  La Dra. Marina Carrasco, del Servei d’Hematologia de Sant Pau, és la protagonista i conductora d’un vídeo sobre l’Hemofília gravat a Sant Pau i elaborat per Roche per donar visibilitat a aquesta malaltia. El vídeo forma part d’una campanya formada per cinc històries que presenta relats emotius i propers per apropar l’hemofília a tothom. Adjunt trobareu l’enllaç al vídeo.
 • Mar'2020
  08
 • Nov'2021
  02

  Dra. Xènia Acebes Roldan nova directora assistencial de Sant Pau

  La Dra. Xènia Acebes Roldan ha estat nomenada l‘1 de novembre directora assistencial de Sant Pau. El Dr. Josep Ris Romeu, qui ha ostentat la direcció assistencial, assumeix la direcció del Procés d’Atenció Urgent (PAU) de l’Hospital, càrrec que ja desenvolupava. La direcció de l’Hospital agraeix la tasca portada a terme durant dos anys pel Dr. Ris en el seu càrrec, especialment la direcció de la lluita contra la pandèmia de la Covid-19.
 • Apr'2024
  11

  La Dra. Astrid Crespo rep un reconeixement a la seva carrera de recerca

  En el V Fòrum de debat “Model de Carrera Investigadora de Biomedicina a Catalunya”, celebrat al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona fa unes setmanes, la Dra. Astrid Crespo, metgessa adjunta del Servei de Pneumologia de l’Hospital de Sant Pau, va rebre un reconeixement per part de la Fundación AstraZéneca a la seva carrera d’investigació.
 • Apr'2024
  30

  Un treball multidisciplinari de Sant Pau, premiat al Congrés de l’EBMT

  L’Hospital de Sant Pau ha presentat diverses comunicacions orals al 50th Annual Meeting of EBMT (European Society for Blood and Marrow Transplantation), el congrés mundial més important en aquest àmbit que ha tingut lloc aquest abril amb més de 5.000 experts. Un d’aquests treballs ha estat premiat amb l’EBMT Pharmacists Abstract Award, on hi ha participat els Serveis d’Hematologia, Bioquímica i Farmàcia.
 • Jun'2020
  04
 • Dec'2020
  29

HOSSPAU Menu

Educación para la salud

Banner programa xerrades alzheimer

Programa Alzheimer xerrades
+
Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer

Programa del cicle