Ruta de navegació

Xerrades Alzheimer

Publicador de continguts

Publicador de continguts
 • May'2017
  03

  Adrià Marquez premiat a la primera edició dels premis #tenimtalent

  Adrián Marquéz López, infermer d’Hemodinàmica, ha guanyat el guardó “Jove Talent Atenció Especialitzada i Hospitalària”, en la primera edició dels premis #tenimtalent. Aquests guardons reconeixen a joves, entre 23 i 35 anys, professionals d’infermeria que treballen en entorns hospitalaris o d’atenció especialitzada.
 • May'2017
  03

  El Dr. Artigas obre el cicle de seminaris de l’Institut de Recerca

  L’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, en col•laboració amb el Grup de Fisiologia Molecular de la Sinapsi, organitzen el seminari “Antidepresivos de acción rápida: Nuevas Estrategias” a càrrec del Dr. Francesc Artigas, professor d’Investigació del CSIC, director del Departament de Neuroquímica i Neurofarmacologia de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona (CSIC-IDIBAPS) i membre del CIBER de Salut Mental. La cita, el proper 8 de maig a les 15 hores, a les sales polivalents de l’Hospital de Sant Pau.
 • May'2017
  03

  Una investigadora de l’ICCC obté una de les beques Daniel Bravo 2017

  Rosa Suades, investigadora de l’ICCC ha obtingut una de les beques Daniel Bravo 2017 que li permetrà fer una estada al Karolinska Institute de Suècia. L’objectiu d’aquestes beques és impulsar xarxes de col•laboració en recerca biomèdica cardiovascular d'excel•lència entre Catalunya i l'estranger.
 • May'2017
  04

  Els trastorns de la conducta alimentària: prevenció i novetats

  El proper 10 de maig tindrà lloc a les sales polivalents de l’Hospital la xerrada “Els trastorns de la conducta alimentària: prevenció i novetats” a les 18 hores. Participaran en la sessió Victoria Setó, infermera especialista en salut mental de Sant Pau, Oskia Hurtado, dietista d’Arcasa a l’Hospital i el Dr. José Soriano, psiquiatre coordinador de la Unitat de Trastorns de la conducta alimentària de Sant Pau. L’entrada és lliure i gratuïta.
 • May'2017
  04

  Resolució definitiva de concessió PERIS 2016

  El dia 26 d'abril va tenir lloc l'acte d'entrega dels ajuts a la recerca impulsats per la Generalitat de Catalunya a través de la convocatòria PERIS (2016-2020) Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut. Diversos professionals de l’Institut de Recerca han estat premiats amb les subvencions PERIS.
 • May'2017
  07

  Sant Pau acull el II Congrés d’AMINE

  El Servei de Neurocirurgia amb la Dra. Estela Lladó i el Dr. Cristian de Quintana en el comitè organitzador realitzarà els dies 15, 16 i 17 de maig, a l'Hospital de Sant Pau, el II Congreso de la Asociación de Monitorización Intraquirúrgica Neurofisiológica Española (AMINE), enguany especialment focalitzat en la monitorització de la cirurgia cerebral complexa. En aquest sentit es farà fins i tot un curs avançat de monitorització intraoperatòria en cirurgia cerebral per a aconseguir les màximes reseccions possibles sense causar dèficits neurològics.
 • May'2017
  08
 • May'2017
  08

  El Dr. Jordi Sierra, Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya

  El passat diumenge 7 de maig, es va celebrar una sessió pública extraordinària per a la recepció de l’Acadèmic Electe, el Dr. Jordi Sierra, director del Servei d’Hematologia de Sant Pau, a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. Durant l’acte, el Dr. Sierra va llegir el seu discurs d’ingrés com a Acadèmic Numerari amb el tema “Trasplantament de cèl·lules mare de la sang i del sistema immune: 40 anys de progrés a una Catalunya pionera"; li va respondre el Dr. Ciril Rozman i Borstnar.
 • May'2017
  09

  70 anys del Servei de Cirurgia Plàstica i Reparadora de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, el més antic de l’Estat

  El Servei de Cirurgia Plàstica i Reparadora de l’Hospital de Sant Pau juntament amb la Societat Catalana de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica presentaran els últims avenços en trasplantament facial, tractament quirúrgic del peu diabètic, reconstrucció, microcirurgia vascular i cirurgia oncoplàstica i tractament quirúrgic del limfedema.
 • May'2017
  09

  Tu també pots escollir la temàtica de La Marató 2018 i 2019

  La Fundació La Marató de TV3 obre una convocatòria, fins el 29 de maig, de propostes de malalties per triar les que centraran les edicions 2018 i 2019 del programa. La crida està oberta a associacions de pacients i de familiars de malalts, així com també a les entitats de recerca, societats científiques i de professionals de l’àmbit de la salut inscrites en el Registre d’Entitats Jurídiques del Departament de Justícia.
 • May'2017
  10

  Concert benefic a Sant Pau

  El proper 17 de maig, a les 19 hores, a la sala d’actes de l’Hospital tindrà lloc el Concert de la Coral del Col·legi de Metges i de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau en benefici d’Arrels Fundació.
 • May'2017
  10

  El proper dimecres 17 de maig, de les 15 a les 17 h, tindrà lloc, com cada any, a la sala d’actes, la taula-debat del Màster d’Infermeria Psiquiàtrica i Salut Mental que organitza l’Escola Universitària d’Infermeria del Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, amb el títol “Mar or Bad. Continua el debat”.

  El proper dimecres 17 de maig, de les 15 a les 17 h, tindrà lloc, com cada any, a la sala d’actes, la taula-debat del Màster d’Infermeria Psiquiàtrica i Salut Mental que organitza l’Escola Universitària d’Infermeria de l' Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, amb el títol “Mad or Bad. Continua el debat”.
 • May'2017
  10

  Els Trastorns de la Conducta Alimentaria al segle XXI

  El Servei de Psiquiatria de l’Hospital de Sant Pau i AETCA organitzen el “XI Congreso de l’Asociación Española para el estudio de los Trastornos de la Conducta Alimentària”, del 24 al 26 de maig, a la sala d’actes de l’Hospital de Sant Pau. Sota el lema “Los TCA en el siglo XXI: retos y dilemas” experts d’aquesta especialitat debatran durant tres dies i intentaran donar resposta als interrogants que envolten aquestes patologies en el context actual.
 • May'2017
  10

  L’Hospital destacat en la publicació dels “Diez temas candentes de la Sanidad española para el 2017”

  Sant Pau destaca positivament en el document “Diez temas candentes de la Sanidad española para el 2017”, elaborat per experts molt reconeguts de diversos àmbits sanitaris i coordinat, enguany, per l’exministre de Sanitat Julián García Vargas. En particular, el document posa el punt en el funcionament del sistema de compra dels DAI (desfibril·ladors automàtics implantats) de Sant Pau i en el concurs per a l’adquisició dels desfibril•ladors com un exemple positiu de les possibilitats del marc legal actual i d’eficiència assistencial emprant tecnologies digitals per afavorir la sostenibilitat del nostre sistema sanitari, preservant la innovació.
 • May'2017
  11

  El Dr. J. Hildo Lamb impartirà la segona sessió dels Seminars 2017

  L’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, en col·laboració amb l'Institut Català de Ciències Cardiovasculars organitzen una nova sessió dels Seminars 2017, “Metabolic Imaging of Diabesity”, a càrrec del Dr. Hildo J. Lamb, del Departament de Radiologia, de la Leiden University Medical Center (The Netherlands). La cita, el proper dilluns dia 15 de maig a les 15 hores, a les sales polivalents de l’Hospital de Sant Pau.
 • May'2017
  11

  El Servei de Cirurgia Plàstica i Reparadora celebra els seus 70 anys

  Avui, 12 de maig, el Servei de Cirurgia Plàstica i Reparadora de l’Hospital de Sant Pau celebra els seus 70 anys d’existència al Recinte Modernista de Sant Pau. Durant la celebració es farà un repàs dels avenços en aquest camp i es retrà homenatge a la figura del Dr. Pere Gabarró i Garcia, reputat cirurgià plàstic i creador del primer Servei de Cirurgia Plàstica de l’Estat, a l’Hospital de Sant Pau.
 • May'2017
  11

  Jornada “MESTRES, NENS I APRENENTATGE. Per una acció eficaç dins de l'escola”

  L’Escola de Patologia del Llenguatge i l’Hospital de Sant Pau han organitzat avui, 12 de maig, la Jordana “MESTRES, NENS I APRENENTATGE. Per una acció eficaç dins de l'escola”. Un matí dedicat a oferir eines, consells i informació sobre temes tant diversos com què fer per a motivar els infants, com detectar quan no se senten integrats a l’escola, com potenciar la comunicació i l’aprenentatge o com ensenyar-los a viure en la diversitat.
 • May'2017
  11

  Sant Pau, Vall d’Hebron i Atenció Primària posen en marxa la prova pilot del programa de detecció precoç de l’aneurisma d’aorta abdominal (PDAAA)

  Es tracta d’un estudi pioner a tot l’Estat, els resultats del qual seran molt importants per a determinar les característiques de l’aneurisma d’aorta abdominal en la població general i poder analitzar la viabilitat d’un Programa poblacional de cribratge d’aquesta patologia.
 • May'2017
  16

  Acompanyar les primeres hores de vida.

  Les primeres hores de vida representen un punt crucial en el desenvolupament del vincle mare/fill. Just després del part és el moment on el nounat està més exposat als canvis, al nou ambient, a la sortida de la seguretat que l’úter matern li ofereix…
 • May'2017
  16

  2nd Barcelona Breast Cancer Meeting

  Els Serveis d'Oncologia Mèdica de l’Hospital de Sant Pau i del Parc de Salut Mar organitzen el 2nd Barcelona Breast Cancer Meeting, que tindrà lloc el proper divendres, 19 de maig, al Recinte Modernista de Sant Pau. Aquesta és la segona edició d’un simposi que té com a objectiu realitzar una actualització sobre el diagnòstic, pronòstic i avenços en el tractament del càncer de mama. Participaran diferents experts nacionals i internacionals de reconegut prestigi amb els que Sant Pau col·labora en diversos projectes de recerca clínica i traslacional.

Banner programa xerrades alzheimer

Programa Alzheimer xerrades
+
Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer

Programa del cicle