Ruta de navegació

Xerrades Alzheimer

Publicador de continguts

Publicador de continguts
 • Mar'2019
  07

  Sant Pau colidera un estudi sobre la resposta immunològica innata contra el càncer

  Un estudi del Servei d’Hematologia de Sant Pau juntament amb la Universidad Complutense de Madrid (UNC) desvetlla que el factor rhG-CSF potencia una resposta immunològica innata efectiva per a combatre el càncer. L’estudi "Antitumoral effect of maintained neutrophilia induced by rhG-CSF in a murine model of pancreatic" ha sortit publicat a la prestigiosa revista Scientific Reports del grup Nature.
 • Mar'2019
  10

  Sant Pau participa a la Setmana mundial del cervell

  De l’11 al 15 de març de 2019 se celebra la Setmana Mundial del Cervell. Científiques i científics, entre ells diferents professionals de Sant Pau, que investiguen sobre aspectes de la Neurobiologia es desplaçaran a centres educatius de Barcelona per fer xerrades que permetran a l'alumnat conèixer de primera mà les línies d'investigació que se segueixen per aprofundir en el coneixement del cervell i per entendre millor malalties com l’esquizofrènia, la depressió i l’Alzheimer, entre d’altres.
 • Mar'2019
  11
 • Mar'2019
  11

  Barcelona Breast Meeting 2019

  El Servei de Cirurgia Plàstica de l’Hospital de Sant Pau - l’Hospital del Mar organitza, del 12 al 15 de març, el Barcelona Breast Meeting 2019 (BBM 2019), trobada internacional amb més de 40 experts mundials, i més de 400 especialistes, on es discutiran els nous avenços sobre cirurgia oncoplàstica, reparadora i estètica de mama.
 • Mar'2019
  12

  Dia Mundial del Delírium

  Sant Pau se suma a les activitats del Dia Mundial del Delírium, facilitant informació tant orientada a familiars com a professionals. El Delírium consisteix en un deteriorament ràpid de la funció cognitiva. Es caracteritza per: dificultat en la capacitat de concentració; desorientació; somnolència; agitació i ocasionalment presència d’al·lucinacions i/o ideació delirant. El Delírium acostuma a desenvolupar-se en hores o dies.
 • Mar'2019
  12

  Medicina al teu abast: Els súper aliments i els miracles de les dietes

  La sessió “Els súper aliments i els miracles de les dietes” està prevista pel dijous 21 de març i forma part del cicle de conferències de La Medicina al teu abast. La conferència, a càrrec de la Dra. Gemma Navarro, cap de Dietètica i Alimentació de Sant Pau, tindrà lloc a les sales polivalents de 18.30 a 20 hores. L’entrada és lliure i gratuïta.
 • Mar'2019
  15

  31 ena. Cursa Científica Hospital de Sant Pau

  L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, amb el suport de la Fundació DiR i la Fundació Cors Units, organitza la 31ena. Cursa Científica de Sant Pau
 • Mar'2019
  16
 • Mar'2019
  17

  Curs teòric-pràctic de Base de Crani

  El Servei de Neurocirurgia de Sant Pau celebra els dies 28 i 29 de març el seu curs anual de base de crani enguany titutat “Abordatge Endoscòpic Endonasal de Base de Crani. Pla Sagital i Coronal Complet”. La part teòrica tindrà lloc al Recinte Modernista de Sant Pau, a la sala Francesc Cambó i la fase pràctica es farà al Laboratori. Adjunt trobareu el programa de la jornada.
 • Mar'2019
  17

  Sant Pau, pioner en innovació per a nadons prematurs

  Sant Pau crea un dispositiu pioner per a la contenció de nadons prematurs, anomenat Swaddy, que disminueix l’estrès del nadó durant el procediment del pes i contribueix a un millor desenvolupament neurològic
 • Mar'2019
  17

  Sant Pau, pioner en innovació per a nadons prematurs

  Sílvia Vicente, infermera de la Unitat de Cures Intensives Neonatals (UCIN) de Sant Pau i membre del Grup de Recerca en Cures de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Sant Pau (IIB Sant Pau), ha ideat un dispositiu, anomenat Swaddy, que disminueix l’estrès del nadó durant el procediment del pes i contribueix al seu millor desenvolupament neurològic.
 • Mar'2019
  18
 • Mar'2019
  20

  I Curs d'Infermeria d'Hemodinàmica en Oclusions Cròniques Totals (CTO)

  Durant els pròxims dies 28 i 29 de març tindrà lloc a l’Hospital el I Curs d'Infermeria d'Hemodinàmica en CTO, que organitza l'Hospital de Sant Pau i en el que hi participa World Medica com a empresa col·laboradora. És un curs obert, a nivell nacional i Portugal, i està dedicat al paper fonamental que juga la infermera d'Hemodinàmica en el tractament de les oclusions cròniques totals.
 • Mar'2019
  21

  Àlex Marieges escollit president de l’Associació Catalana d’Infermeria en Salut Mental

  Àlex Marieges, supervisor d’infermeria del Servei de Psiquiatria de Sant Pau va ser escollit recentment, en l'assemblea de socis, president de l'Associació Catalana d'Infermeria en Salut Mental (ASCISAM).
 • Mar'2019
  23
 • Mar'2019
  25

  Dolor 2019

  Com cada any el Servei d'Anestesiologia i la Clínica del Dolor organitzen l’activitat científica de formació continuada en Dolor i Anestèsia Regional “DOLOR2019”. Enguany són la XX i XLI edició respectivament i es durà a terme els dies 28 i 29 de març al Recinte Modernista de Sant Pau. Trobareu tota la informació en el programa adjunt.
 • Mar'2019
  25

  El Comitè de la Qualitat dels Laboratoris celebra el seu 10è aniversari amb 300 reunions

  Enguany el Comitè de la Qualitat dels Laboratoris (LabSantPau) celebra el 10è aniversari de la seva constitució per implementar un Sistema de Gestió de la Qualitat (SGQ) d’acord amb la Norma Internacional ISO 9001. Durant aquests 10 anys els quinze membres del Comitè han mantingut 300 reunions. La certificació assolida el 2009 ha estat renovada tres vegades, la darrera segons la nova versió ISO 9001:2015.
 • Mar'2019
  25

  Un estudi, publicat a Brain, permet identificar els primers canvis cerebrals en la demència frontotemporal

  Metges i investigadors de Sant Pau i del Clínic de Barcelona en col·laboració amb la Universitat de Califòrnia apliquen una innovadora tècnica d'anàlisi de neuroimatge per identificar de manera més sensible els canvis cerebrals que es produeixen en la demència frontotemporal, una causa de demència en persones d'edat mitjana que afecta les regions frontals del cervell, que regulen la nostra conducta.
 • Mar'2019
  25

  Un estudi, publicat a la revista internacional Brain, permet identificar els primers canvis cerebrals en la demència frontotemporal

  Aquest és un tipus de demència menys freqüent que la malaltia d'Alzheimer però que suposa la segona causa de demència en persones menors de 65 anys El diagnòstic d'aquesta malaltia pot resultar difícil i es pot confondre, a vegades, amb malalties psiquiàtriques com la depressió o el trastorn bipolar L'estudi publicat demostra que una nova tècnica d'estudi de la imatge cerebral, la difusivitat mitja cortical, és més sensible per identificar canvis cerebrals en els pacients Aquesta nova tècnica va aconseguir evidenciar canvis cerebrals en els pacients amb demència frontotemporal que no presentaven atròfia en el moment del diagnòstic
 • Mar'2019
  26

  Estar menys estona al sofà redueix el greix en els nadons de dones embarassades obeses

  L’estudi multicèntric DALI (Vitamin D and Lifestyle Intervention for Gestational Diabetes Prevention) és el primer estudi que demostra que un canvi en l’estil de vida de la mare durant l’embaràs pot influir en el greix del seu nadó. Les recomanacions d’estil de vida saludable per a gestants obeses haurien d’incloure la recomanació de que reduïssin al màxim el temps que passen assegudes. La prevenció del sobrepès i l'obesitat dels nadons ha de començar durant l'embaràs o fins i tot abans. Sant Pau és l’únic centre de l’Estat que participa en l’ estudi.

HOSSPAU Menu

Educació per la Salut

Banner programa xerrades alzheimer

Programa Alzheimer xerrades
+
Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer

Programa del cicle