Ruta de navegació

Xerrades Alzheimer

Publicador de continguts

Publicador de continguts
 • May'2024
  14

  El Dr. Trujillo, al congrés mundial AGILE sobre detecció precoç de càncer de pulmó

  Aquest cap de setmana, el Dr. Juan Carlos Trujillo, director del Servei Mancomunat de Cirurgia Toràcica Hospital de Sant Pau – Hospital del Mar, ha estat un dels quasi cent experts internacionals que han participat en la Conferència AGILEDxRx (Alliance for Global Implementation of Lung and Cardiac Early Disease Detection and Treatment), una de les més rellevants en detecció precoç del càncer de pulmó. Organitzada per la Early Diagnosis and Treatment Foundation and the Institute for Diagnostic Accuracy (iDNA), ha tingut lloc a la seu de post grau de la Universidad de Navarra a Madrid.
 • May'2024
  14

  Arriba la IV Jornada d’Actualització en Geriatria de Sant Pau

  El pròxim dijous, 6 de juny, la Unitat de Geriatria del Servei de Medicina Interna de Sant Pau celebra una nova edició de la Jornada d’Actualització en Geriatria, una formació que organitza cada any per a professionals sanitaris amb l’objectiu de continuar donant resposta a l’envelliment progressiu de la població general.
 • May'2024
  14

  El Dr. Isidre Gracia, nomenat nou director del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia

  El Dr. Isidre Gracia ha estat nomenat recentment director del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia pel Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. El Dr. Gracia és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona.
 • May'2024
  15

  Per un hospital amb perspectiva de gènere

  La Comissió de Salut i Gènere (CSG) treballa per aconseguir un hospital amb biaix de gènere zero. Aquest mes de maig, conjuntament amb Campus d’Aprenentatge, hem fet la formació Perspectiva de Gènere en l’àmbit de la salut, adreçada als i les professionals que formen part del grup de referents de gènere dels diferents Serveis de l’Hospital i de l’Institut de Recerca de Sant Pau. La formació vol per identificar les necessitats diferencials en salut en funció del sexe i el gènere, així com per prendre consciència de la necessitat de tenir perspectiva de gènere quan s’aborden els processos assistencials i la recerca en salut.
 • May'2024
  15

  Resultats de les enquestes PLAENSA® del CatSalut del 2023

  Els resultats de l'enquesta PLAENSA® del CatSalut del 2023, situen l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau per sobre la mitjana de Catalunya pel que fa a la satisfacció general i fidelitat dels usuaris. Respecte a la seva opinió sobre la qualitat dels serveis rebuts, a l’àrea d’Atenció Urgent Hospitalària i a l’àrea d’Atenció Especialitzada Ambulatòria, Sant Pau destaca pel tracte que reben els usuaris. En el Procés de Rehabilitació Ambulatòria, hi destaca estadísticament en positiu, amb relació al resultat general de Catalunya, quan l’usuari és preguntat sobre la millora proporcionada pel tractament.
 • May'2024
  16
 • May'2024
  16
 • May'2024
  16

  XV Curs monogràfic d’actualització en infecció nosocomial

  Aquest dijous, 16 de maig, les sales polivalents de l’Hospital han acollit una nova edició del Curs monogràfic d’actualització en infecció nosocomial, una formació organitzada per la Unitat de Malalties Infeccioses de Sant Pau, que enguany celebra la seva quinzena edició.
 • May'2024
  17

  Arriba la 6a exposició de pintura de l'Associació Amics i Alumnes de Sant Pau

  Aquest matí, l’Associació Amics i Alumnes de Sant Pau ha inaugurat la 6a exposició de pintura que organitza cada any amb professionals i exprofessionals de l’Hospital de Sant Pau.
 • May'2024
  21

  La Dra. Helena Bascuñana, presidenta de la Societat Espanyola de Rehabilitació i Medicina Física

  La Dra. Helena Bascuñana, directora del Servei de Medicina Física i Rehabilitació de l’Hospital de Sant Pau, ha estat nomenada nova presidenta de la Societat Espanyola de Rehabilitació i Medicina Física (SERMEF) durant l’Assemblea General Ordinària d’aquesta entitat que ha tingut lloc al seu 62è Congrés, a Madrid. D’aquesta manera, agafa el relleu de la Dra. Carolina de Miguel Benadiba, qui passa a ser vicepresidenta, càrrec que fins ara ocupava la Dra. Bascuñana.
 • May'2024
  21

  Conferència del Dr. Xavier Viñolas a Navarrabiomed sobre Compra Pública d’Innovació en Cardiologia

  Aquesta setmana el Dr. Xavier Viñolas, director del Servei de Cardiologia de l’Hospital de Sant Pau, ha impartit una conferència sobre la Compra Pública d’Innovació en l’Àmbit Sanitari i de Recerca, centrada en iniciatives i casos d’èxit en l’àmbit de la Cardiologia. Ha estat en la nova sessió del cicle “Beyond Science” que ha organitzat Navarrabiomed (Centre d’Investigació Biomèdica) a la seva Sala d’Actes (Hospital Universitari de Navarra).
 • May'2024
  22

  Concert commemoratiu de la Coral del Col·legi de Metges de Barcelona i de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

  El pròxim dilluns, 27 de maig, la Coral del Col·legi de Metges de Barcelona i de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, amb motiu del seu 70è i 30è aniversari respectivament, organitza un concert commemoratiu per celebrar aquestes dues efemèrides d’enguany.
 • May'2024
  22

  La Fundació Privada Hospital de la Sant Creu i Sant Pau adjudica 12 ajuts més per a estades formatives a centres hospitalaris o de recerca

  El director gerent de la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, de conformitat amb el previst a les bases de la convocatòria, ha resolt la concessió dels ajuts econòmics per a estades formatives a hospitals o centres de recerca biomèdica de 2024. Aquests ajuts són dirigits a especialistes membres del cos facultatiu i tenen com a objectiu potenciar la incorporació de noves tecnologies, procediments i avenços assistencials a l’Hospital. Vols conèixer qui els ha aconseguit i per quins projectes?
 • May'2024
  23

  El Dr. Lluís Puig, membre del Comitè Director de GRAPPA

  El director del Servei de Dermatologia de l’Hospital de Sant Pau, el Dr. Lluís Puig, acaba de ser escollit membre del Comitè Director de GRAPPA (Group for Research and Assessment of Psoriasis and Psoriatic Arthritis). Aquesta entitat és una societat internacional integrada per dermatòlegs i reumatòlegs dedicada a l’estudi de la malaltia psoriàsica -psoriasis i artritis psoriàsica.
 • May'2024
  23

  III Jornada de Controvèrsies en Ictus

  El pròxim 14 de juny, la Unitat de Malalties Vasculars Cerebrals del Servei de Neurologia de l’Hospital de Sant Pau, centre de referència en l’assistència i recerca en ictus, organitza una jornada per tractar diferents controvèrsies relacionades amb l’ictus, la principal causa de discapacitat al món i la segona causa de mort.
 • May'2024
  24

  El Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de Sant Pau, premiat per diverses societats científiques

  El Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ha obtingut diversos reconeixements i beques en els congressos de la XXL Diada Pneumològica, de la SEPAR (Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica) i de l’AEER (Associació Espanyola d’Endoscòpia Respiratòria). Enhorabona!
 • May'2024
  28
 • May'2024
  28

  Tallers per a pacients amb atòpia

  El pròxim dimarts, 11 de juny, el Servei de Dermatologia de l’Hospital de Sant Pau organitza de nou uns tallers per a persones amb dermatitis atòpica, unes sessions educatives que tenen lloc entre dues i tres vegades a l’any, amb l’objectiu d’apoderar els pacients que presenten aquesta patologia, millorant així la seva qualitat de vida.
 • May'2024
  28
 • May'2024
  29

  Vine i participa a les activitats del Dia Mundial Sense Tabac a Sant Pau!

  Amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac que tindrà lloc el proper divendres dia 31 de maig, la Comissió Hospital Sense Fum de Sant Pau ha preparat activitats i taules informatives amb l’objectiu de conscienciar sobre els perjudicis del tabac en la salut. T’ho expliquem!

HOSSPAU Menu

Educació per la Salut

Banner programa xerrades alzheimer

Programa Alzheimer xerrades
+
Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer

Programa del cicle