Breadcrumb

Events

null L’escriptor Daniel Vazquez Salles, autor del llibre El principe y la muerte, inaugura aquest divendres el Master en Atencio Pal·liativa Integral a Persones amb Malalties Avançades

Events
27/09/2023
L’escriptor Daniel Vázquez Sallés, autor del llibre El príncipe y la muerte, inaugura aquest divendres el Màster en Atenció Pal·liativa Integral a Persones amb Malalties Avançades

Aquest divendres 29 de setembre a les 15h, l’escriptor i periodista Daniel Vázquez Sallés, farà la conferència inaugural del Màster en Atenció Pal·liativa Integral a Persones amb Malalties Avançades a la Sala Polivalent de l’Hospital.

En el llibre El príncipe y la muerte, Daniel Vázquez Sallés explica la seva experiència com a pare d’un nen, el Marc, que va patir dues malalties minoritàries i que va morir a causa d’un bacteri hospitalari als 10 anys. El fet d’haver de conviure amb una experiència tan traumàtica com la mort d’un fill va servir als pares del Marc per adonar-se que sovint ni els pacients ni les famílies reben l’atenció i l’acompanyament adequats per viure aquest tipus de situacions.

Fill del també escriptor Manuel Vázquez Montalbán, Daniel Vázquez narra a El príncipe y la muerte els anys de vida del Marc, una lluita contínua contra la malaltia en la que a més la família es va haver d’enfrontar a la falta de suport psicològic i fins i tot a la poca transparència informativa per part dels metges. Una experiència que confirma la necessitat de formar els nostres professionals i dotar-los d’eines que els permetin fer un acompanyament adequat a pacients en etapa terminal i a les seves famílies.

El divendres 29 de setembre a les 15h hi haurà la sessió inaugural de l’11a edició del Màster a la Sala polivalent de l’Hospital. La benvinguda anirà a càrrec del Dr. Alfons Torrego, director mèdic de l’Hospital, i el Dr. Xavier Bonfill, director del màster, en farà la presentació. A continuació, el periodista i escriptor Daniel Vázquez Sallés, farà el discurs d’obertura. L’entrada és oberta a tothom, us hi esperem.

El Màster en Atenció Pal·liativa Integral a Persones amb Malalties Avançades que s’imparteix a la Facultat de Medicina de la UAB de Sant Pau són uns estudis adreçats sobre tot a professionals de la salut amb interès en el camp de les cures pal·liatives o que treballin en altres especialitats que puguin tenir un contacte freqüent amb pacients que es troben en una fase terminal. Al llarg d’aquests estudis es proporcionen eines per acompanyar compassivament la persona malalta i la família en el procés de morir, en les esferes física, social, emocional i espiritual.