Events

Events
 • Sant Pau aconsegueix quatres beques PERIS 2018
  02/09/2019

  Sant Pau aconsegueix quatres beques PERIS 2018

  L’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), entitat adscrita al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, ha fet pública la resolució definitiva de concessió de les subvencions a la convocatòria PERIS 2018. Rodrigo Álvarez Velasco, Gemma Berga Congost, Francisco Javier De Diego Adeliño i Javier Pagonabarraga Mora, tots ells investigadors de l’Institut de Recerca de Sant Pau, han estat seleccionats per rebre diferents ajuts en aquesta convocatòria. Podeu veure el detall dels ajuts a veure més
 • El Dr. Oriol Dols-Icardo aconsegueix la beca americana de l’AFTD
  01/09/2019

  El Dr. Oriol Dols-Icardo aconsegueix la beca americana de l’AFTD

  L'Associació Americana de Demència Frontotemporal (AFTD) ha concedit al Dr. Oriol Dols-Icardo, membre investigador del Grup de Genètica en Malalties Neurodegeneratives de l’IIB Sant Pau, una beca postdoctoral de dos anys per a investigar les bases genètiques d'aquesta malaltia.
 • I Curs d'Actualització en el diagnòstic i tractament dels tumors tímics
  01/09/2019

  I Curs d'Actualització en el diagnòstic i tractament dels tumors tímics

  El Servei de Cirurgia Toràcica de Sant Pau, en col·laboració amb els membres del Comitè de Patologia Tumoral Tímica, organitzen el I Curs d'Actualització en el diagnòstic i tractament dels tumors tímics, que tindrà lloc a l’Hospital de Sant Pau els dies 22 i 23 d'octubre. Un curs que estarà dividit en una part teòrica i una part de cirurgia en directe amb retransmissió des del quiròfan a la sala d'actes de l'Hospital. La necessitat d’aquest curs neix del gran nombre i volum d’aquest tipus de tumors que es diagnostiquen i tracten a Sant Pau.
 • Més recerca a Sant Pau a través del micromecenatge
  28/08/2019

  Més recerca a Sant Pau a través del micromecenatge

  La Dra. Eugènia Mato i el Dr. Joan Carles Escolà-Gil, ambdós investigadors de l’IIB Sant Pau, lideren un projecte de micromecenatge amb l’objectiu final de generar un model experimental de càncer epitelial de tiroide de mal pronòstic per testar noves estratègies terapèutiques. Tota la recaptació d’aquesta campanya anirà destinada a completar els estudis in vitro en models cel·lulars humans.
 • Sant Pau participa en un estudi que demostra l’efectivitat d’un nou tractament per al càncer de bufeta
  22/08/2019

  Sant Pau participa en un estudi que demostra l’efectivitat d’un nou tractament per al càncer de bufeta

  Els resultats preliminars d’un assaig clínic en curs, publicats recentment a Molecular Cancer Research, han demostrat l’eficàcia de l’aplicació de TAK-228, un inhibidor de la proteïna mTORC1/2, que permet aturar la progressió de la malaltia en pacients amb càncer de bufeta metastàtic que no responien al tractament. 4 dels 7 pacients que han participat en l’estudi han registrat una resposta positiva.
 • Investigadors de Sant Pau i de l'IMIM descobreixen un nou biomarcador
  18/08/2019

  Investigadors de Sant Pau i de l'IMIM descobreixen un nou biomarcador

  El receptor sLRP1, que prediu amb molta antelació el risc de desenvolupar malaltia cardiovascular en persones que actualment no presenten cap símptoma. Aquest biomarcador aporta informació nova i complementària a la que ja es coneix en l'actualitat. + veure més
 • Sant Pau participa en el document de consens pel tractament del càncer de pulmó en estadi IIIA
  08/08/2019

  Sant Pau participa en el document de consens pel tractament del càncer de pulmó en estadi IIIA

  La Dra. Margarida Majem, del Servei d’Oncologia Mèdica, i el Dr. Joan Carles Trujillo-Reyes, del Servei de Cirurgia Toràcica, ambdós de Sant Pau, han participat en l’elaboració d’un document de consens pel tractament del càncer de pulmó en estadi IIIA, que ha estat publicat a la revista Clin & Trans Oncol amb el títol “Multidisciplinary consensus statement on the clinical management of patients with stage III non-small cell lung cancer”.
 • Cicle de Seminaris IIB Sant Pau - TARDOR 2019
  01/08/2019

  Cicle de Seminaris IIB Sant Pau - TARDOR 2019

  Dins del cicle de seminaris de l'IIb Sant Pau, aquesta tardor les conferències seran a càrrec de la Prof. Charlotte Cordonnier, el Dr. Javier Bermejo, la Dra. Analia Bortolozzi, i el Prof. Laurent Duca.
 • XIV edició de Ventibarna
  23/07/2019

  XIV edició de Ventibarna

  Del 9 al 11 d’octubre tindrà lloc la XIV edición del curs nacional “Ventilación Mecánica Ventibarna”, que se celebrarà a l’Hospital Universitario Puerta de Hierro de Majadahonda, Madrid. Adjunt trobareu el programa del curs.
 • Gemma Craywinckel, Directora Gerent de Sant Pau
  22/07/2019

  Gemma Craywinckel, Directora Gerent de Sant Pau

  A la reunió del Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau celebrada el 23 de juliol, s’ha acordat, per unanimitat, nomenar a la Dra. Gemma Craywinckel i Martí, Directora Gerent de la FGS.
 • Curs teòric-pràctic de formació en cultiu cel·lular
  18/07/2019

  Curs teòric-pràctic de formació en cultiu cel·lular

  Del 30 de setembre al 10 d’octubre tindrà lloc la segona edició del “Curs teòric-pràctic de Formació en cultiu cel·lular. Teoria i tècniques”, que organitza el Servei de Microbiologia de Sant Pau. Un aprenentatge tutelat, eminentment pràctic, per a que l’alumne adquireixi una experiència en la manipulació de cultius cel·lulars que li permeti instaurar les tècniques al seu laboratori. Un curs adreçat a tècnics de grau superior de laboratori, graduats en Ciències de la Salut o en Biociències. Adjunt trobareu la informació d’aquesta segona edició.
 • Donació de l’Associació d’afectats per CADASIL a l’Institut de Recerca de Sant Pau- IIB Sant Pau
  18/07/2019

  Donació de l’Associació d’afectats per CADASIL a l’Institut de Recerca de Sant Pau- IIB Sant Pau

  L’Associació CADASIL España va realitzar recentment, una donació de 5.500 euros, al Grup de recerca de farmacogenòmica i genètica neurovascular de l’IIB Sant Pau, liderat pel Dr. Israel Fernández Cadenas.
 • Nadia Collette participa a la International Art Therapy Practice and Research
  17/07/2019

  Nadia Collette participa a la International Art Therapy Practice and Research

  Nadia Collette, arterapeuta de la Unitat de Cures Pal·liatives de l’Hospital i de l’Institut de Recerca de Sant Pau, va participar en la conferència inaugural de la International Art Therapy Practice and Research, celebrada recentment a Londres, amb la ponència titulada “Art therapy research in a hospital Palliative Care Unit setting, presentant els beneficis de la intervenció d’aquesta disciplina per els pacients i familiars atesos en la Unitat de Cures Pal·liatives.
 • Els nivells alts d'un subproducte del colesterol augmenten el risc de desenvolupar càncer de tiroide
  16/07/2019

  Els nivells alts d'un subproducte del colesterol augmenten el risc de desenvolupar càncer de tiroide

  Investigadors de l'Institut de Recerca de Sant Pau (IIB Sant Pau) i del CIBER, liderats per Eugenia Mato del Grup de recerca d'Endocrinologia, Diabetis i Nutrició i Joan Carles Escolà-Gil del Grup d'investigació de Bases Metabòliques del Risc Cardiovascular, han demostrat el paper que té el colesterol i un dels seus principals metabòlits, el 27-hidroxicolesterol (27HC) en el creixement del tumor de tiroide, així com en la seva agressivitat. El treball s’ha publicat a Scientific Report.
 • Destapa’t per la psoriasis
  15/07/2019

  Destapa’t per la psoriasis

  Acción Psoriasis llança la campanya estiuenca # Destápate19 amb l'objectiu de lluitar contra l'estigma de la malaltia i animar els pacients a visibilitzar la seva pell sense complexos.
 • Primer Congrés nacional per a infermeres a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
  14/07/2019

  Primer Congrés nacional per a infermeres a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

  La Direcció Infermera de Sant Pau organitza els dies 6,7 i 8 de novembre, per primer cop a l’Hospital, el Congrés nacional “Los Nuevos retos de las enfermeras en el s.XXI”. Unes jornades enfocades a projectar una mirada als nous reptes que les infermeres afronten aquest segle. Aquesta trobada serà un espai de reflexió, que permetrà compartir experiències i coneixement, una oportunitat per trencar esquemes i no ser un congrés convencional, amb l’objectiu de donar a conèixer el col·lectiu d’infermeria de Sant Pau a nivell nacional.
 • 1st International Course on Management of CART Complications
  11/07/2019

  1st International Course on Management of CART Complications

  El Servei d’Hematologia i el Servei de Medicina Intensiva de Sant Pau organitzen el 1st International Course on Management of CART Complications . La jornada se celebra avui a partir de les 9.00 a la Sala Francesc Cambó, del Recinte Modernista de Sant Pau. Adjunt trobareu el programa.
 • Inici de la campanya #12mesos12infermeres de #SantPauNursingNow
  08/07/2019

  Inici de la campanya #12mesos12infermeres de #SantPauNursingNow

  Aquest mes de juliol comença la campanya #12mesos12infermeres per donar visibilitat a la professió d’Infermeria, emmarcada dins de les activitats previstes del Sant Pau Nursing Now. Aquesta campanya està liderada en el nostre Hospital per la Direcció Infermera i amb el suport de tota la Direcció.
 • Sant Pau publica a Circulation Research
  02/07/2019

  Sant Pau publica a Circulation Research

  La Dra. Gemma Arderiu, del Grup de Patologia molecular i terapèutica de les malalties aterotrombòtiques i isquèmiques de l’Institut de Recerca de Sant Pau, es la primera signant de l’article: MicroRNA-145 Regulates the Differentiation of Adipose Stem Cells Toward Microvascular Endothelial Cells and Promotes Angiogenesis.
 • Scott Sodeling impartirà el nou seminari de l’IIB Sant Pau
  30/06/2019

  Scott Sodeling impartirà el nou seminari de l’IIB Sant Pau

  L’Institut d’Investigació Biomèdica Sant Pau (IIB Sant Pau) en col·laboració amb el Grup de Recerca de Fisiologia Molecular de la Sinapsi, liderat pel Dr. Àlex Bayés, organitza el seminari “Charting the Molecular Landscape of Diverse Synapses In Vivo” a càrrec del Prof. Scott Soderling, professor i catedràtic de Biologia Cel·lular i director científic de Transgenic Shared Resource - Duke University. La cita és el proper dilluns 8 de juliol a les 15 hores a les sales polivalents. Recordeu també que la sessió del 3 de juliol, de la Dra. Analia Bortolozzi ha estat posposada al mes d’octubre.