Events

Events
 • Una cursa per a la investigació contra el càncer del ronyó
  16/11/2016

  Una cursa per a la investigació contra el càncer del ronyó

  El proper 20 de novembre, a les 10 hores, es donarà el tret de sortida de la cinquena edició de “10 km de Les Franqueses”. Una cursa organitzada pel "Club d’Atletisme a 4 el Km" i el Patronat Municipal d’Esports de Les Franqueses del Vallès, que destinarà la recaptació a la investigació contra el càncer de ronyó de l’IIB-Sant Pau.
 • Dia Mundial de la Prematuritat
  15/11/2016

  Dia Mundial de la Prematuritat

  Amb motiu del Dia Mundial de la Prematuritat, el 17 de novembre, la Unitat de Neonatologia de l’Hospital de Sant Pau posarà un punt informatiu al vestíbul de Sant Quintí i organitzarà activitats a la pròpia Unitat per implicar als pares en aquesta celebració. Enguany les activitats giraran en torn a la família, per això els hi han demanat que portin un retrat familiar per fer un mural i un mitjó del seus fills per reproduir al natural la imatge representativa del pòster.
 • Desfilada solidària per a la trombosi al Recinte Modernista de Sant Pau
  15/11/2016

  Desfilada solidària per a la trombosi al Recinte Modernista de Sant Pau

  Formant part de les accions d’ACTiVA’TT, campanya solidària promoguda pels investigadors de l'IIB-Sant Pau Drs. José Roman Escudero i José Manuel Soria per a la recaptació de fons destinats a la investigació de la Trombosi, s’organitza una desfilada solidària amb la col•laboració de l’Eix Sagrada Família i del Recinte Modernista de Sant Pau. L’acte tindrà lloc el dimarts 22 de novembre, a les 20.30 hores, com a punt de partida de les activitats de Nadal de l’Eix. La recaptació anirà íntegrament pel projecte de recerca d’aquesta malaltia.
 • Darrera xerrada divulgativa de l’any per a familiars de persones amb Alzheimer
  15/11/2016

  Darrera xerrada divulgativa de l’any per a familiars de persones amb Alzheimer

  Dins el Cicle de Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer que s’organitza durant tot l’any a l’Hospital, el pròxim 17 de novembre, a les 17.00 h., tindrà lloc a la Sala d’Actes la conferència: “Què ocorre quan el diagnòstic no és l’Alzheimer? Demència fronto temporal”, a càrrec del Dr. Ignacio Illan, del Servei de Neurologia de Sant Pau. L’entrada és lliure i gratuïta.
 • Proves pilot de la Setmana Europea de Prevenció de Residus a Sant Pau
  15/11/2016

  Proves pilot de la Setmana Europea de Prevenció de Residus a Sant Pau

  Del 19 al 27 de novembre es fan les proves pilots de la Setmana Europea de Residus. L’Hospital de Sant Pau participa amb l’Agència Catalana de Residus en aquesta iniciativa. En concret, l’oficina tècnica de la Direcció de Serveis de l’Hospital farà aquesta prova pilot amb l’opció de les “Oficines amb poc paper”.
 • Comença el cicle de conferències 2016-2017 de La Medicina al teu abast
  13/11/2016

  Comença el cicle de conferències 2016-2017 de La Medicina al teu abast

  El cicle 2016-2017 de “La Medicina al teu abast”, s’inicia amb la conferència que porta per títol: “Estat d’ànim i depressió en les persones grans” que anirà a càrrec d’Enric Álvarez, director del Servei de Psiquiatria. La conferència tindrà lloc dijous 24 de novembre, a les 18.30h, a les sales polivalents de l’Hospital.
 • Sant Pau acull un concert inèdit de Jordi Savall
  13/11/2016

  Sant Pau acull un concert inèdit de Jordi Savall

  La Fundació Centre Internacional de Música Antiga ofereix al vestíbul de l’Hospital, avui 14 de novembre, a les 17.15 hores, un concert inèdit del mestre Jordi Savall. Aquesta iniciativa forma part d’un projecte solidari de la Fundació que vol apropar la música a espais de la ciutat on no sempre arriba, alhora que transmet els valors de la música antiga i tradicional. La entrada és lliure i gratuïta. El concert “El somni d’Orfeu: Camins de la Memòria i del Diàleg intercultural” és una iniciativa molt personal de Jordi Savall, per això, en aquest primer dia ha volgut envoltar-se de persones que li són molt properes, com el seu fill, Ferran Savall, i Pedro Estevan, col·laborador del mestre des de fa més de 30 anys.
 • El Clúster Salut Mental Catalunya celebra la II Jornada d’Immersió Estratègica a Sant Pau
  13/11/2016

  El Clúster Salut Mental Catalunya celebra la II Jornada d’Immersió Estratègica a Sant Pau

  El Clúster Salut Mental Catalunya celebrarà la II Jornada d’Immersió Estratègica, el proper 15 de novembre, a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Durant la trobada, els socis del Clúster presentaran els seus projectes més destacats, reflexionaran sobre els reptes del sector i compartiran casos reals amb tots els assistents. Després de dinar, es formaran tres grups de treball (comunicació, recerca i tecnologia), que posaran en comú les seves impressions i posteriorment debatran sobre les temàtiques que es decideixin. Per a la Jornada s’espera la presència de més de 200 assistents, que enguany tindrà lloc a dos espais diferenciats: al matí, l’acte es desenvoluparà a la Sala d’Actes de l’Hospital de Sant Pau, i a la tarda, al Recinte Modernista de Sant Pau.
 • Els metges catalans renoven el compromís amb la societat amb l’aprovació de la “Declaració de Girona”
  10/11/2016

  Els metges catalans renoven el compromís amb la societat amb l’aprovació de la “Declaració de Girona”

  El 3r Congrés de la Professió Mèdica de Catalunya, que va aplegar el 10 de novembre, prop d’un miler de metges catalans al Palau de Congressos de Girona, va culminar amb l’aprovació de la Declaració de Girona. Un document a través del qual els metges catalans expressen i renoven el seu compromís amb la societat i el país. Els professionals de Sant Pau van estar representats en aquest congrés pels Drs. Albert Salazar, Alfons Torrego, Jordi Craven, Óscar Fariñas i Antonio Martínez-Noguera. La Declaració de Girona recull en deu punts els aspectes que els metges catalans consideren que són clau per a que la professió pugui fer front als nous reptes del futur, garantint la qualitat de l’exercici i tenint sempre present que les persones són el centre de l’activitat i de la vocació dels professionals.
 • Premi per a la Unitat de Genòmica de l’IIB Sant Pau
  07/11/2016

  Premi per a la Unitat de Genòmica de l’IIB Sant Pau

  L'estudi Oncothromb que dirigeix el Dr. José Manuel Soria, de la Unitat de Genòmica de l'IIB Sant Pau, i el Dr. Andreu Muñoz, del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid, ha estat guardonat amb el Premi a la Millor Comunicació Científica al Congrés de la SEOM (Sociedad Española de Oncología Médica) celebrat el passat octubre a Madrid.
 • IV Marxeta en suport als infants i joves amb cardiopatia congènita
  07/11/2016

  IV Marxeta en suport als infants i joves amb cardiopatia congènita

  La Fundació Cors Units i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau organitzen, el pròxim 19 de novembre la IV Marxeta en suport als infants i joves amb cardiopatia congènita, amb la col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona, l’AACIC (Associació de Cardiopaties Congènites), la Federació Catalana d’Atletisme i el CAR (Centre d’Alt Rendiment), l'estudi de disseny emacreativa, l'escola de música Musicwood i CTAC (Centre de Teràpies Assistides amb Cans). La trobada tindrà lloc, de 10 a 12.30 hores, als Jardins del Recinte Modernista de Sant Pau (c/Sant Antoni Maria Claret, 167).
 • Una trobada pel record
  07/11/2016

  Una trobada pel record

  El proper dissabte 19 de novembre amb motiu de la Commemoració del Dia Internacional dels supervivents a la mort per suïcidi, es farà una trobada de supervivents on voluntaris, que han passat per la mateixa situació, els hi acompanyaran i donaran suport. L’objectiu de l’acte és poder intercanviar opinions, compartir i parlar en llibertat amb persones que han passat per experiències similars. La trobada tindrà lloc de 10.30 a 13.30 al Recinte Modernista de Sant Pau.
 • Comença la campanya “pren-te el pols”
  05/11/2016

  Comença la campanya “pren-te el pols”

  Demà, 7 de novembre, comença la campanya “pren-te el pols”. Una iniciativa que pretén arribar a totes aquelles persones més propenses a poder tenir fibril·lació auricular, i d’aquesta manera sensibilitzar respecte a una de les causes més freqüents d’ictus per treballar en la seva prevenció. Ja s’han sumat a la campanya més de 300 farmàcies, involucrant al mateix temps a més de 550 farmacèutics.
 • Memòria IIB Sant Pau 2015
  06/11/2016

  Memòria IIB Sant Pau 2015

  Ja podeu consultar la Memòria IIB Sant Pau 2015.
 • Dos projectes de l’Institut de Recerca premiats amb les beques de La Marató 2015
  01/11/2016

  Dos projectes de l’Institut de Recerca premiats amb les beques de La Marató 2015

  La Fundació La Marató de TV3 ha donat a conèixer els projectes de recerca sobre diabetis i obesitat que es finançaran amb fons de La Marató 2015. Entre els premiats es troba el treball de recerca coordinat entre el Dr. Josep Julve Gil, investigador de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau del Grup de Bases Metabòliques del Risc Cardiovascular i la Dra. Núria Alonso-Pedrol, de l’Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol sobre la “Lipotoxicitat i malaltia microvascular: contribució al dany miocàrdic en models clínics i animals de diabetis”. Un treball que rebrà una beca de 269.902,50 €. D’altra banda, el projecte de recerca coordinat entre la Unitat de Memòria del Servei de Neurologia de l’Hospital de Sant Pau, amb el Dr. Rafael Blesa al capdavant i la Dra. Amanda Jiménez del Servei d’Endocrinologia de l’Hospital Clínic que rebrà un finançament de 299.937,50 € per al projecte “Malaltia d'Alzheimer preclínica, diabetis mellitus tipus 2 i obesitat. Efectes de la cirurgia bariàtrica: un estudi multimodal”.
 • Premi a la professió radiològica
  27/10/2016

  Premi a la professió radiològica

  El Dr. Antoni Martínez Noguera, del Servei de Diagnòstic per la Imatge, de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, ha guanyat el “Premio a la Profesión Radiológica” que atorga la Sociedad Española de Radiología Médica (SERAM). El guardó serà lliurat el proper 8 de novembre a la seu de la Asociación Española Contra el Càncer.
 • Susan Webb presidenta de la Comissió Assessora en Malalties Minoritàries
  27/10/2016

  Susan Webb presidenta de la Comissió Assessora en Malalties Minoritàries

  La Dra. Susan Webb, consultora sènior d’Endocrinologia de l’Hospital Sant Pau i catedràtica de la Universitat Autònoma de Barcelona ha presidit, aquesta setmana, la novena sessió de la Comissió Assessora en Malalties Minoritàries (CAMM). La nova presidenta de la Comissió va explicar els objectius de la CAMM en un acte en el que es va comptar també amb la presència del conseller de Salut, Antoni Comín i del director del Servei Català de la Salut, David Elvira. La Comissió Assessora en Malalties Minoritàries, creada l’any 2009, és un òrgan assessor del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, del Servei Català de la Salut i dels organismes que en depenen.
 • El Dr. Jordi Sierra nou president de la SEHH
  26/10/2016

  El Dr. Jordi Sierra nou president de la SEHH

  El Dr. Jordi Sierra, director del Servei d’Hematologia de Sant Pau ha estat nomenat president de la Sociedad Española de Hematología y Hemoterapia (SEHH) en el recent congrés d’aquesta organització científica celebrat a Santiago de Compostela, entre el 20 i el 22 d'octubre passats.
 • L’Hospital de Sant Pau premiat als TOP 20
  26/10/2016

  L’Hospital de Sant Pau premiat als TOP 20

  L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ha estat guardonat, en la categoria de “Área de la Mujer” amb els premis TOP 20 2016 i nominat en la de "Área de Nervioso”. En aquesta 17ena edició del Programa TOP 20 han participat 161 hospitals. El lliurament dels premis ha tingut lloc el dia 26 d’octubre, al Centro de Arte Reina Sofía de Madrid, un acte al que han assistit les autoritats sanitàries de les comunitats autònomes premiades.
 • Jornada “La trajectòria de la persona gran des de l’ictus al domicili”
  30/09/2016

  Jornada “La trajectòria de la persona gran des de l’ictus al domicili”

  Amb motiu del Dia Mundial de l'Ictus (29 d'octubre), el Parc Sanitari Pere Virgili organitza el dijous 27 d'octubre la jornada "La trajectòria de la persona gran des de l’ictus al domicili: entre evidència i implementació" que es celebrarà al mateix Parc Sanitari Pere Virgili. La jornada reunirà a professionals especialistes i referents en la malaltia de l’ictus, i permetrà compartir coneixement en les diferents àrees temàtiques en la que està programada: fase aguda i prevenció; la recuperació del ictus: models i organització; aspectes de rehabilitació i suport als cuidadors i retorn al domicili. L’assistència és totalment gratuïta.